Annonce
Viborg

Tillidsrepræsentant frygter dårligere arbejdsmiljø

De ansatte hos Hospitalsenhed Midt frygter besparelserne på 50 millioner kroner, der uundgåeligt kommer til at koste fyringer. Foto: Morten Dueholm
Personalet i Hospitalsenhed Midt var udmærket klar over, at en besparelse på 50 millioner kroner ville koste fyringer. Men det skaber utryghed, fortæller fællestillidsrepræsentant.

Viborg: Personalet på hospitalerne i Hospitalsenhed Midt frygter for den næste sparerunde, hvor der skal findes 50 millioner kroner på de fire hospitaler i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter.

Der er de seneste år blevet skåret helt ind til benet på sygehusenes afdelinger, og selvom hospitalsledelsen har forsøgt at nedlægge vakante stillinger frem for at skride til fyringer, så bliver afskedigelser uundgåelige. Det er noget, der bekymrer fællestillidsrepræsentant for Hospitalsenhed Midt Helle Balling Engelsen, der ikke mener, man kan spare mere på personalet i enheden.

- Vi medarbejdere føler, at vi er spændt hårdt for i HE Midt. Vi har i forvejen en model, der er utrolig skrabet. Ved de andre besparelser har vi kigget på vagtplanerne og tyndet ud i vagtlagene, fordi det var der, man kunne hente noget. Men vi er også nået dertil, hvor man ikke kan tynde mere ud, uden at vi risikerer kvaliteten og sikkerheden, og at arbejdsmiljøet bliver dårligere for de ansatte. Vi er tæt på grænsen for, at personalet ikke magter det her længere, siger hun.

Afventer situationen

Indtil regionsrådet er færdigt med bugetforhandlingerne, afventer personale og tillidsrepræntanter situationen.

Helle Balling Engelsen håber dog, at regionsrådet også kigger i retning af Hospitalsenhed Midt, når de sidste penge skal fordeles, så man kan undgå flest mulige afskedigelser.

Meldingen tegner dog ikke så positiv, da regionsrådsformand Anders Kühnau kraftigt har hentydet, at det bliver Aarhus Universitetshospital, der kan se frem til den klart største økonomiske hjælp.

- Vi er nødt til at have et universitetshospital, som er stærkt. Det er klart. Men vi er også nødt til at have nogle regionshospitaler, som kan støtte op om det, og det kræver, at regionshospitalerne er stabile og velfungerende. Det er forudsætningen for, at man kan drive et hospitalsvæsen, som man har valgt at gøre i Region Midtjylland. Når alle er nødlidende, så bliver det rigtig svært, siger Helle Balling Engelsen.

Regionen tager efter planen endelig stilling til spareplanerne den 8. oktober, hvorefter Hospitalsenhed Midt må i gang med nedlæggelser af stillinger og eventuelle afskedigelser.

- Med den størrelse, som besparelsen har, så har vi hele tiden vidst, at det ikke blot kunne klares ved nemme løsninger. Cirka 85 procent af vores budget består af lønninger til personale, så vi ved jo godt, at hver eneste gang, der er en besparelse, så er der risiko for, at nogen bliver afskediget. Men det skaber utryghed hver eneste gang, fortæller fællestillidsrepræsentanten.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Annonce