Annonce
Rundt om Viborg

Tillidsvejen: Pilgrimstur gennem Hjarbæk

Jakob Spange - til højre - mødte Kristen Nielsen i Thise, og nu har de slået følge på lidt af camino-vandringen fra Klitmøller til København. Foto: Jakob Thorup Thomsen
Digter og musiker Jakob Spange går fra Klitmøller til København i forsøget på at skabe en dansk pendant til Caminoen.
Annonce

Hjarbæk: Han har været på pilgrimsvandring gennem Viborg før, men nu er han her igen. Digteren, musikeren og psykoterapeuten Jakob Spange er i øjeblikket i gang med en pilgrimsvandring fra Klitmøller til København og kommer i disse dage forbi Viborg-området.

Jakob Spange taler om tillid og fællesskab, om at komme væk fra stress og krav, at få ro i hovedet og måske at nå frem til nye værdier og nye måder at leve på i kølvandet på coronaen, når han fortæller om den vandring, han har gang i for tiden. På hans t-shirt står der "Demogos. Vi gør Danmark tillidsbar".

Han er en mand af ganske mange ord, men kort fortalt tager hans mission sit udspring i en stressfyldt periode efter terrorangrebet i København i 2015. Det førte ham ud på den spanske pilgrimsvandring Caminoen og til ideen om at skabe en dansk pilgrimsrute. Aktuelt er han så i gang med en vandring fra Klitmøller til København. I den første tid er han alene eller sammen med folk, han møder på vejen, men det er planen, at en større flok støder til på ruten fra Aarhus til København fra den 4. til den 11. juli.

Annonce

Sejltur til Hjarbæk

Folkebladet møder ham, da han kigger inden for på avisens redaktion i Viborg. Her er Jakob Spange blandt andre sammen med Kristen Nielsen, som han mødte i Thise. De faldt i snak uden for Kristens hus og har tydeligvis snakket godt og meget sammen.

Nu har Kristen lovet at sejle ham på en pram, som han har liggende, på turens næste etape, der går fra Jeppe Aakjærs Jenle til Hjarbæk. For lige at få sammenhæng i det må vi altså forstå, at Jakob Spange dels har en vandrerute, som han er i gang med, og dels har taget en afstikker til Viborg i Kristens bil for at fortælle om turen. Nu hjælper Kristen således  Jakob Spange videre på vejen, men Kristens egen deltagelse stopper dog, når han har sejlet Jakob Spange til Hjarbæk.

Sejlturen går altså fra Jenle til Hjarbæk senere i løbet af tirsdagen, og onsdag fortsætter vandreturen fra Hjarbæk gennem Viborg og til Thorning, hvor Jakob Spange skal give koncert hos Thorning-spejderne klokken 20.

Bag vandreturen står camino-projektet Tillidsvejen.dk og bag det foreningen demogos.com. Ruten, som Jakob Spange tilbagelægger, er planlagt i store træk, men ikke i detaljer. Det giver mulighed for møder på vejen for eksempel som mødet med Kristen Nielsen i Thise.

- Det kan være udfordrende, at det ikke er planlagt, men det giver også unikke oplevelser undervejs, siger Jakob Spange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce