Annonce
112

26-årig skal i retten efter flere vanvidskøreture: Stak af fra uheld og truede betjentes børn

Den 26-årige viborgenser er blandt andet tiltalt for to forhold af trusler mod en betjent her på politigården i Viborg. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
En ung mand fra Viborg skal tirsdag i retten tiltalt for 19 forhold af blandt andet indbrud, vold, trusler og narkobesiddelse.
Annonce

Viborgegnen: Det er en længere smøre af lovovertrædelser, retten skal igennem tirsdag. En 26-årig mand, som bor i Viborg, er nemlig tiltalt for i alt 19 forhold, som handler om blandt andet vold, trusler, våben- og narkobesiddelse og et enkelt indbrud.

Det fremgår af sagens anklageskrift, som folkebladet har fået aktindsigt i.

Nogle af de mere alvorlige punkter i tiltalen blev alle begået om eftermiddagen og aftenen den 12. juni 2018.

Ved 15.30-tiden kørte den nu 26-årige en varebil ad Nordre Ringvej nord for Viborg. Her påkørte han en bilist, som kørte foran ham, og så slog det tilsyneladende klik for ham.

Den 26-årige valgte i hvert fald ikke at stoppe op og tale med den kvinde, han havde påkørt. Han fortsatte blot vestpå, og det havde han formentlig sine gode grunde til.

Politiet fik ham først stoppet cirka 12 kilometer senere - på havnen i Hjarbæk. Her kunne betjentene konstatere, at manden ikke havde noget kørekort, fordi han forinden var blevet frakendt førerretten. Derudover var han også i besiddelse af en peberspray i bilen.

Annonce

Trusler på stationen

Da de to politiassistenter anholdt den 26-årige i Hjarbæk, strittede han imod - blandt andet flettede han hænderne, så de ikke kunne lægge ham i håndjern, fremgår det af anklageskriftet.

Det gik hverken værre eller bedre, end at manden kom ind i politibilen og af sted til politigården i Viborg. Her truede han en af betjentene ved blandt andet at sige, at han nok skulle finde ud af, hvor betjentens børn går i skole, så betjenten kunne gå rundt på stationen og være urolig for, hvad der ville ske derhjemme.

"Du skal huske, at du ikke altid er i uniform. Du er også privat. Det kan være, at vi mødes i Bilka eller Føtex," sagde den 26-årige ifølge anklageskriftet senere samme aften til den samme betjent.

Den 26-årige er ud over de mange episoder 12. juni 2018 tiltalt blandt andet for et indbrud, han angiveligt begik tilbage i marts samme år.

Indbruddet blev begået mod en frisør på Gl. Aalborgvej i Viborg. Her blev der knust en rude og stjålet i alt 153 hårprodukter og to trimmere til en samlet værdi af 17.000 kroner.

Annonce

Yderligere frakendelse

Anklageskriftet indeholder også nogle nyere forhold. Manden er nemlig også tiltalt for en køretur i Rødding 21. september sidste år klokken fire om morgenen.

Selvom ham var frakendt førerretten, kørte han altså en tur, og da politiet spottede ham og gav tegn til, at han skulle standse, kørte han blot videre, fremgår det af anklageskriftet.

Her står der også, at den 26-årige under køreturen var påvirket af en række euforiserende stoffer, at han under turen påkørte et vejskilt og at han var i besiddelse af en kniv, 4,2 gram hash og en joint. Derudover er han tiltalt for have stjålet den bil, han kørte i.

Ud over disse forhold er manden tiltalt for en række tilfælde af narkobesiddelse.

Anklagemyndigheden går ud over fængselsstraf efter, at manden skal have en yderligere frakendelse af retten til at køre bil.

Retsmødet går i gang tirsdag klokken ni ved Retten i Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

International hæder til lokal kunstner

Coronavirus

Live: Norsk opgørelse viser, at ni ud af ti coronadøde havde kronisk sygdom

Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Annonce