Annonce
112

Tiltalt for plakat-hærværk: Jeg synes godt nok, at det er spild af ressourcer

Sådan så plakaterne ud, efter at Dennis Godballe havde været i nærkontakt med dem. Han fastholder, at det ikke er ham, der tegnede på dem. Arkivfoto.
Dennis Godballe undrer sig over, at han til november skal i retten for at have pillet to valgplakater ned. Han ville gerne have afsluttet sagen ved at betale en bøde.
Annonce

Viborg: Latterligt og spild af samfundets penge.

Det er, hvad Dennis Godballe mener om den straffesag, som til november vil blive ført mod ham ved Retten i Viborg.

Han er tiltalt for hærværk ved under den seneste folketingsvalgkamp at pille to valgplakater, som hang tæt ved hans bolig på Liseborgvej, ned - en handling han i øvrigt fuldt ud erkender at have begået.

Dennis Godballe pillede de to socialdemokratiske Mette Nielsen-plakater ned i valgkampens begyndelse i maj, og han havde egentlig forventet at få en bøde for handlingen. Men mandag i denne uge blev det klart for ham, at bøden formentlig har længere udsigter - han blev i hvert fald indkaldt til et retsmøde 1. november.

- Det er til grin. Jeg synes godt nok, at det er spild af ressourcer. At en bødesag om to valgplakater, jeg har erkendt at have pillet ned, kommer for retten, det er latterligt, siger han.

Annonce

Betalte gerne bøden

Anklagerfuldmægtig Natascha Nielsen fortalte til folkebladet tirsdag, at man ikke sender bøder ud til sigtede, hvis man ikke regner med, at de har tænkt sig at betale dem. Det er også af den årsag, at Dennis Godballe ikke har fået en bøde, men nu skal i retten i stedet for.

Den begrundelse stiller den tiltalte sig helt uforstående over for.

- Jeg ved ikke, hvor hun har det fra. Jeg har hele tiden sagt, at jeg har pillet dem ned. Det står jeg ved, men jeg forstår ikke, at de pludselig vil hive sagen i retten, siger han.

Hvis du havde fået en bøde, ville du så have betalt den?

- Ja, det ville jeg da. Jeg står ved det, jeg har gjort, siger Dennis Godballe.

Annonce

Ikke politisk motiveret

Efter at have pillet plakaterne ned fra lygtepælen lagde Liseborgvej-beboeren et billede af dem op på sin private Facebook-profil, hvor han skrev, at det er hvad der sker, hvis man finder på at hænge socialdemokratiske plakater i hans indkørsel.

Over for folkebladet siger han dog, at nedtagningen af plakaterne ikke havde noget at gøre med hans politiske overbevisning.

- Det er overhovedet ikke politisk motiveret. Jeg har ikke noget imod hverken Mette Nielsen eller hendes parti.

- Det eneste, jeg har noget imod, er, at hun hængte dem i min indkørsel, så jeg ikke kunne se noget, når jeg skulle køre ud - og så sad hun på alle lygtepæle på hele Liseborgvej, siger Dennis Godballe og slår fast, at han havde gjort det, uanset hvilket parti der havde hængt plakater op ved hans hus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce