Annonce
Rundt om Viborg

Populær sti får en opgradering: Kommunen sætter fire millioner kroner af

Alhedestiens belægning er mange steder slidt og ujævn. Viborg Kommune har i år sat 2,7 millioner kroner af til forbedringer af den populære cykel- og gangsti. Her ses et stykke af stien ved Stanghedevej mellem Bækkelund og Skelhøje. Arkivfoto: Preben Madsen
Viborg Kommune er klar til at begynde forbedring af belægning og farbarhed på Alhedestien. Der er øremærket 2,7 millioner kroner af de sidste 4,1 million i puljen til Den midtjyske cykelstjerne.

Karupegnen: Det er mere end 20 år siden, Alhedestien blev etableret som cykel- og gangsti i det gamle tracé for den nedlagte jernbane mellem Viborg og Herning.

Alhedestien har siden været meget populær - både hos de lokale og blandt turister. Men stien, der i Viborg Kommune mest er anlagt med fliser - de såkaldte SF-sten - er efterhånden både slidt og ujævn mange steder, lige som "kørebanen" visse steder er blevet smal, fordi græs og ukrudt har taget over fra siderne.

For flere år siden har Viborg og Herning kommuner aftalt at opgradere hver sin del af Alhedestien. Herning har været i gang. Og nu er Viborg også ved at være klar. I hvert fald til at begynde.

Teknisk udvalg under Viborg Byråd har for nylig besluttet at bruge omkring to tredjedele af de resterende 4,1 million kroner i puljen til Den midtjyske cykelstjerne. "Stjernen" udgøres af en række cykelstier - anlagt på nedlagte banestrækninger - der løber sammen ved Viborg Banegård.

Helt nøjagtigt er der i år sat 2.736.000 af 4.116.000 kroner af til forbedringer af Alhedestien. Hvor, de godt 2,7 millioner skal bruges, er endnu ikke lagt fast. Men det bliver sandsynligvis noget med, at kommunen nogle steder erstatter den ujævne flisebelægning med asfalt.

Annonce
Ukrudt og trærødder har mange steder gjort flisebelægningen på Alhedestien ujævn. Arkivfoto: Preben Madsen

Anlægsarbejde i år

Alle 4,1 million kroner er sat af til at blive brugt i år. For Alhedestiens vedkommende er det planen, at anlægsarbejdet begynder i juni.

Af de resterende knap 1,4 millioner kroner i cykelstjerne-puljen går 750.000 kroner til at få anlagt det manglende stykke af Nørreå-stien gennem Ørum.

Der er også sat 390.000 kroner af til at få sat lys op på Himmerlandsstien gennem Løgstrup - og 240.000 kroner til stilys gennem Hvam i kommunens nordlige udkant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce