Annonce
Kultur

Se video: Tinghallen genåbnede med et rock-brag fra Dizzy Mizz Lizzy

Fredag aften slog Tinghallen for første gang i flere måneder igen dørene op til koncert. Det var Dizzy Mizz Lizzy, der genåbnede salen, og selvom restriktionerne bød publikum at blive siddende, leverede bandet øredøvende rock fra øverste hylde.

Viborg: Der var 500 glade publikummer i Comvent Arena, da de danske rock-legender fra Dizzy Mizz Lizzy fredag aften genåbnede Tinghallen efter flere måneders corona-lockdown.

Bandet udsendte i marts sidste år albummet "Alter Echo" og havde egentligt planlagt en arena-turné for foråret 2020, hvor de skulle have stået på de helt store scener, som dem i Jyske Bank Boxen i Herning og i Royal Arena i København. Men det skete som bekendt ikke.

Da Dizzy Mizz Lizzy havde spillet "Alter Echo"-albummet fra start til slut, leverede trioen klassikere som "Waterline", en akustisk "Love is a loser's game" og "Silverflame". Foto: Adam Liebach

- Vi havde faktisk lige præcist fået hul igennem til det hele, og så blev det lukket ned. Vores manager ringede og sagde: det bliver ikke til noget, sagde bandets forsanger og guitarist, Tim Christensen, da vi fangede bandet inden koncerten.

Annonce

- Jeg kan huske, lige da hun lukkede landet ned, der tænkte vi, det varer 14 dage. Så rykkede vi koncerterne, supplerede bassist Martin Nielsen.

Det skete så bare igen, og igen, og igen, før de landede i foråret 2022.

Men der var lang tid til, og bandmedlemmerne spekulerede på, hvad de skulle lave i mellemtiden.

"Det har været forløsende" at komme ud og spille, fortæller forsanger og guitarist i Dizzy Mizz Lizzy, Tim Christensen. Foto: Adam Liebach

I efteråret, da der var åbnet op for koncerter med et siddende publikum op til 500 mennesker, blev de enige om denne tour.

- Nu man måtte have et siddende publikum, så kunne man måske tillade sig at gå lidt dybere og lidt mere seriøst til værks. Og så besluttede vi os for at spille hele vores plade fra start til slut, hvilket jo i forvejen kræver lidt fordybelse og fokus, sagde Tim Christensen og fortsatte:

- Vi tænkte, nu sidder de alligevel ned. Så kan vi måske gøre det.

Også derfor tillader Tinghallens direktør Claus Donslund sig at kalde fredagens koncert for udsolgt. For selvom salen under normale omstændigheder kan have op til 2200 siddende gæster og under nuværende restriktioner måske 1200 inddelt i zoner, så var koncerten booket ind i programmet til 500 personer. Og de var alle på plads fredag aften.

Glæder mig til høj musik

Der var håndsprit i pumperne og fadøl i hanerne. Der var afstand mellem publikummerne, som ved indgangen fik tjekket corona-pas og ID - og som selvfølgelig bar mundbind, når de bevægede sig rundt i huset.

- Det går stille og roligt, og vi gør, hvad vi skal, sagde Claus Donslund.

- Folk har mundbind på, når de står. Vores nye, store foyer har masser af plads, salen er kæmpestor, og der er toiletter nok til langt flere publikummer, end der er her i aften, tilføjede han og understregede, at han var helt tryg ved situationen.

- Om der så var 1000 mennesker, ville jeg ikke være utryg.

Det var den glade koncertgæst, Brian Vestergård Nielsen fra Viborg, heller ikke. Han havde ingen bekymringer, hvad angik corona-virus, men var bare glad for at være ude og høre live-musik igen.

- Jeg glæder mig bare til at komme ind og høre noget musik, sagde han, der længe har fulgt Dizzy Mizz Lizzy på scenen.

I corona-nedlukningen har Brian Vestergård Nielsen savnet kulturen. "Særligt musikken og fællesskabet," sagde han. Foto: Emma Haas

Det samme gjorde Jørgen Rasmussen. Han var taget hele den lange vej fra Vejle for at komme til koncert i Tinghallen for første gang:

- Man har været i sin boble i rigtig, rigtig lang tid, og pludselig kan man komme ud og høre noget rock. Det ville jeg sgu gerne, sagde han, der er stor fan af Dizzy Mizz Lizzy:

- Jeg er vokset op med dem. Det er ligesom at komme tilbage til sine teenage-år. Og Tims (Christensen, red.) måde at skrive sange på har også inspireret mig en hel del til at skrive sange.

Hvad glæder du dig mest til?

- Jeg glæder mig mest til, det bliver højt, sagde Jørgen Rasmussen, inden han bevægede sig ind på sit sæde.

- Jeg glæder mig mest til, det bliver højt, sagde Jørgen Rasmussen fra Vejle, inden han skulle høre Dizzy Mizz Lizzy genåbne Tinghallen med et brag. Foto: Emma Haas
Annonce

Siddende rock-koncert

Og højt, det blev det.

For selvom der ikke var lagt op til den klassiske rock-koncert med tætpakkede menneskemængder, som skubbede sig tættere på scenen, holdt musikerne sig ikke tilbage. Det var tydeligt at se, de syntes, det var skønt at være tilbage.

- Det er fedt at komme ud på scenerne igen. Det er dejligt at være ude og spille, og det passer jo perfekt til vores plade, at de sidder ned, sagde trommeslager Søren Friis, og Tim Christensen tilføjede:

- Ja, på trods af at de sidder ned, er der et fysisk fællesskab.

- Der er stadig gang i den, og man kan se deres ansigter, at de rocker med, og der sker noget, sagde Søren Friis.

En corona-koncert er bare noget andet, fortæller bassist Martin Nielsen: "Folk sidder meget fokuseret og lytter. Og du kan ikke rigtig gemme dig bag det der fest-moment. Nu skal du spille, ikke. Så det gør også et eller andet godt ved os. Vi bliver mere skarpe." Foto: Adam Liebach

Men der ér en forskel på en corona-koncert som denne og tidligere koncerter.

Martin Nielsen mener, det gør dem mere skarpe:

- Folk sidder meget fokuseret og lytter, og du kan ikke rigtig gemme dig bag det der fest-moment. Så det gør også et eller andet ved os.

Annonce

Viborg-minder

Da bandet havde leveret hele "Alter Echo"-albummet fra 2020, som planlagt, hev de også et par af de helt store hits fra 1990'erne frem. Og det var måske den tur til fortiden, der havde fået medlemmerne til at huske en af de første gange, de spillede i Viborg.


I "the early days" spillede vi på Paletten - det gamle Paletten. Jeg tror, det var den første gang, vi var her, og vi var jo totalt amatører. Vores crew var amatører, og jeg tror også, dem på stedet var ret amatør-agtige.

Tim Christensen


- Vi har spillet her mange gange. I "the early days" spillede vi på Paletten - det gamle Paletten. Jeg tror, det var den første gang, vi var her, og vi var jo totalt amatører. Vores crew var amatører, og jeg tror også, dem på stedet var ret amatør-agtige, fortalte Tim Christensen:

- De havde sat 20-30 borde sammen, og det var scenen. Men der var ikke nogen, der havde bundet bordene sammen. Og det var jo i den tid med stage diving og crowd surfing.

- Mens vi spillede, rykkede nogle af bordene sig, så der dukkede et kæmpe hul op. Og vi stod og skulle virkelig passe på, vi ikke røg ned i hullet, mens vi spillede, og publikum hoppede op på scenen for at kaste sig ud, fortalte han.

- Jeg er ret sikker på, monitoren røg på gulvet, tilføjede Søren Friis, før Tim Christensen sluttede:

- Det var meget kaotisk.

Sådan var det ikke fredag aften. Der blev alle monitorerne - og publikummerne - hvor de skulle, selvom der blev rocket igennem på scenen.

Tim Christensen, Søren Friis og Martin Nielsen holdt sig ikke tilbage. Og det var ikke svært at se, hvorfor Dizzy Mizz Lizzy dagen forinden havde fået fem ud af seks stjerner for "Alter Echo"-koncerten i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce