Annonce
Viborg

Tinghallens arrangementer frem til og med august forsøges udskudt - Mamma Mia! er undtagelsen

Claus Donslund kommer til at være eneste mand i Tinghallen foreløbigt frem til starten af september, hvor der (forhåbentligt) igen må komme gæster. Arkivfoto: Morten Dueholm
Tinghallen fortsætter så vidt muligt med "alt bliver udskudt-politikken" for alle arrangementer frem til og med august. Eneste undtagelse er Mamma Mia!-musicalen.
Annonce

Viborg: Direktøren i Tinghallen, Claus Donslund, er den evige optimist. Selv om året begyndte med, at hovedentreprenøren bag hal-byggeriet begærede sig konkurs, og at landet - og verden for den sags skyld - står i en omfattende corona-krise, der kun lader til at vare ved og ved, arbejder han ufortrødent videre.

- Det nytter ikke noget at sætte sig ned og tude over det. Det er hårdt lige nu, og det er alvorligt. Men vi må tage det hele med oprejst pande og kæmpe os ud af det, siger han og tilføjer:

- Men det er da skide ærgerligt. Vi havde lagt op til en kæmpe åbning.

Hans medarbejdere er sendt hjem med løn, men arbejder ikke. Claus Donslund siger selv, den gode historie er, at ingen er fyret. Men han er derfor også ene mand om at få udskudt alle Tinghallens arrangementer, der skulle have været afholdt inden den 1. september.

- Allerede klokken 20.19 igår aftes (mandag aften, red.) gik min telefon fuldstændig amok med mails, opkald og sms'er. Jeg har siddet i møder og talt i telefonen siden klokken 7 i morges. Det er fuldstændig surrealistisk, siger han.

Annonce

Nye datoer

Tinghallen har allerede flyttet 42 kultur-arrangementer - og det tal er foruden møder, fester, konfirmationer og jubilæer, der også skulle have været afholdt i husets lokaler. Alle arrangementer frem til og med slutningen af august skal nu også flyttes, hvis Claus Donslunds ambition skal lykkes.

- De danske standup-artister, musikere og bands kan vi relativt hurtigt finde nye datoer på. Kunsten er så at få det flyttet til så sent, at vi ikke bliver nødt til at flytte det igen, siger han.

Men hvad så med alt det kæmpestore og internationale? For sommermånederne skulle også have budt på Mamma Mia!-musical, Domkirken Rocker med kunstnere som Westlife, Wet Wet Wet og Nick Kershaw, koncerter med Bryan Ferry, The Beach Boys og Pet Shop Boys og ikke mindst Supercar Weekend.

- Vi er jo afhængige af resten af verden. For eksempel Westlifes koncert er et led i en UK-tour, og Pet Shop Boys' et led i en Europatour. Når hele Europa er lukket ned, kan det godt ende med, at turneerne bliver udskudt et år, fortæller Claus Donslund, som altså er optimistisk i forhold til stadig at trække de internationale stjerner til byen.

Annonce

Mamma Mia!

Statsministerens melding på mandag aftens pressemøde var - for kulturen - ikke helt konkret. Forbuddet for at forsamles mere end 10 gælder foreløbig frem til den 10. maj. Men "for så vidt angår større arrangementer, begivenheder m.v. vil regeringen udstrække forbuddet til at gælde til den 31. august 2020", skrives det på regeringens hjemmeside.

Spørgsmålet er bare, hvad tallet er. Det tal vil bestemme, om Mamma Mia!-musicalen vises på de planlagte datoer eller bliver aflyst.

- Den kan ikke flyttes, siger Claus Donslund.

Hvorfor? Det er lidt kompliceret. Seks danske musik- og kulturhuse, heriblandt Tinghallen, er gået sammen om at købe musicalen til landet, og når den er færdig med at spille her, skal den direkte videre til Oslo og spille. Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis den bliver aflyst. Ikke kun for de gæster, der havde glædet sig, men også for Tinghallen, der vil miste i omegnen af 3 millioner kroner.

Musicalen er nemlig købt - og betalt - og de penge kommer ikke tilbage, selv hvis den bliver aflyst. Skulle det ske, er Claus Donlunds største håb, at man formår at komme ind under en støtteordning, så man kan få dækket nogle af udgifterne.

Annonce

Forståelse

"Vi ved godt, at rigtig mange af vores gæster sidder og er nervøse for, hvad der skal ske med det arrangement, de har købt billetter til."

Sådan skriver Tinghallen på sin Facebook-side, og direktøren siger det også.

- Men uanset hvad man har købt billet til, så behøver man ikke ulejlige sig med at skrive og spørge. Vi glemmer ikke nogen og melder selvfølgelig ud - både på Facebook og i en direkte mail - når vi har nyt, tilføjer Claus Donslund, som også beder om tålmodighed og forståelse.

Tinghallen har allerede oplevet stor opbakning, både fra partnere og gæster. Langt de fleste gæster, der skulle have været til et af de 42 allerede flyttede arrangementer, har nemlig valgt at beholde billetten til den nye dato.

- Det er kun, hvis folk har noget andet vanvittig vigtigt de skal til, at de kommer til os. Og så er der alligevel mange, der er søde at tage et gavekort i stedet. Og det er jo med til at hjælpe os nemmere gennem krisen, siger Claus Donslund. Han fortsætter:

- Der er selvfølgelig nogen, der vil have pengene tilbage, og det er man også i sin gode ret til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce