Annonce
Viborg

Tinghallens direktør: - Situationen er træls

Der har ikke været meget ro på i Tinghallen, siden de åbnede den nye sal i december sidste år. Direktør Claus Donslund har haft travlt med alt fra tribune-problemer til corona-virus. Arkivfoto: Morten Dueholm
Tinghallen har taget konsekvensen af regeringens nye opfordringer og flyttet alle marts-arrangementer til et senere tidspunkt. Direktøren siger, situationen er frustrerende, men han holder fokus på glasset, der er halvt fyldt.
Annonce

Viborg: Udbruddet af corona-virus rammer nogle brancher hårdere end andre. Og som direktøren for Tinghallen, Claus Donslund, siger, så er der ingen tvivl om, at kulturinstitutioner, underholdnings-, hotel- og restaurationsbrancherne er nogle af dem, der er hårdest ramt.

Siden regeringen onsdag aften skærpede opfordringerne, der formentlig snart bliver til lovgivning, har man i Tinghallen valgt at tage konsekvensen:

- Det betyder, at kultur i marts måned bliver udsat. Det er vigtigt for mig at sige, at det ikke bliver aflyst, fortæller Claus Donslund.

De fleste arrangementer er der allerede fundet en ny og senere dato for. Men nogle af koncerterne og showene er dele af større turnéer, og det tager derfor lidt mere arbejde og længere tid at fastsætte nye tidspunkter. Alle billetkøbere vil få direkte besked.

- Vi skal nok komme til at give folk en god oplevelse og få omsætningen på et tidspunkt. Bare ikke i marts, siger han.

Man har desuden også besluttet at lukke Café Down Under, der for nylig er åbnet under Tinghallen, fra torsdag den 12. marts og måneden ud.

Annonce

En frustration

Selvom Claus Donslund vælger at se på glasset, som halvt fyldt og ikke halvt tomt, er det naturligvis en svær situation at navigere i - især når man står i spidsen for en kæmpe kulturinstitution som Tinghallen.

- Det er klart, man ikke hopper jublende rundt. Der er mange tanker, der går igennem hovedet på én. Hvad skal man gøre, hvilke konsekvenser vil det få - både i huset og i byen, og hvordan skal det kommunikeres ud? Det giver mange ekstra tanker og meget ekstra arbejde, siger han og fortsætter:

- Selvfølgelig skal vi stå sammen, og selvfølgelig skal vi tage det alvorligt. Men det er klart, det er en frustration. Vi knokler en hvis legemsdel ud af bukserne, men får ikke noget ud af det.

Tinghallen står derfor, ligesom så mange andre, i en periode, hvor der kun er udgifter og ikke indtægter.

- Lige nu synes jeg, det er tungt. Situationen er træls. Men der er ikke noget, vi kan gøre. Vi skal igennem det, siger Claus Donslund.

Annonce

Hjælper på tværs

Tinghallens løsarbejdere, der plejer at hjælpe til ved arrangementer, får derfor ikke arbejde i marts. Kun det faste personale er på job, og mange af dem er hjemme på afspadsering.

- Vi, der er her, hjælper hinanden på tværs. Og så bruger vi tiden på at få ordnet de små hængepartier, der er rundt omkring. Det kan være en karm, der er ridset, eller en skærm, der mangler at blive hængt op i baren. Alt sammen så vi er skarpe, når vi skal i fuld drift igen, fortæller Claus Donslund.

Han har endnu ikke et overslag over, hvad det kommer til at betyde for Tinghallens økonomi. Men forventningen er, at det kommer til at påvirke 2020-regnskabet:

- Om det bliver i større eller mindre grad afhænger af, hvor længe det varer ved, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce