Annonce
Kultur

Efter konkurs satte brat stopper: Tinghalsbyggeriet snart på vej igen

Skulle alt gå efter den nye plan, så fortsætter arbejdet på Tinghallen i slutningen af februar. Arkivfoto: Morten Pedersen
En konkurs satte en brat stopper for byggeriet af Tinghallen. Men godt en måned efter er Viborg Kommune klar med en løsning, der kun forsinker byggeriet med netop dén måned.
Annonce

Viborg: Da Dansk Halbyggeri i starten af januar gik konkurs, gik byggeriet af Tinghallen i stå. Tiden siden da er blevet brugt på at udpege en kurator, foretage en stadeopgørelse - altså undersøge hvor langt man helt nøjagtigt er nået med arbejdet - og finde ny bygherre. Og nu er man nærmere en færdiggørelse af byggeriet.

- I tirsdags holdt vi møde med de 12 underentreprenører, og de er alle positive over for at gøre arbejdet færdigt. Vi regner med at lave en plan lige efter vinterferien, og at arbejdet kan blive igangsat i løbet af februar, siger kulturdirektør Lars Stentoft og tilføjer:

- Så er vi godt en måned forsinket.

Projektet, der skulle have været færdig til den 1. juli, bliver forventeligt færdigt lige omkring sommerferien, og det betyder, at de store arrangementer kommer til at køre som planlagt.

Annonce

Positive meldinger

- Rent juridisk er alt på plads til, at Viborg Kommune træder ind som totalentreprenør. Det er både underleverandørerne, juraen og kommunen afklaret med, fortæller Lars Stentoft.

Han fortæller også, at en ekstern bygherrerådgiver fra firmaet Norconsult er blevet ansat, og at denne sammen med en kommunalt ansat får byggeriet til at køre.

- Det er en, der tidligere har været inde over projektet angående nogle vanskelige beregninger. Så han kender byggeriet, og vi kender ham, tilføjer Lars Stentoft.

Kigger man på økonomien, er der også kun positive meldinger fra direktøren. For selvom der altid er ekstra omkostninger forbundet med en konkurs - for eksempel til kurator, rådgivere og advokater - "håber og forventer" han, at byggeriet bliver gennemført nogenlunde indenfor den økonomiske ramme, der er tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce