Annonce
Rundt om Viborg

Tjele-vindmøller er ikke opgivet endnu

Stine Damborg Hust: Projektet i Tjele er ikke afblæst 100 procent. Det er sat i bero. Arkivfoto: Morten Pedersen

Tjele: Læsere med interesse for det omstridte vindmølleprojekt ved Tjele Langsø spærrede øjnene op, da de i en artikel om et vindmølleprojekt i Daugbjerg kunne se Stine Damborg Hust (K), formand for byrådets klima- og miljøudvalg, udtale, at vindmølleprojektet i Tjele er opgivet.

Så langt er man ikke kommet med vindmølleprojektet, selv om det meget vel kan være der hele sagen ender. Status på Tjele-vindmøllerne er, at et byrådsflertal har vedtaget lokalplanforslaget for møllerne, men at Planklagenævnet har besluttet, at en klage over tilladelsen skal have opsættende virkning. Det vil sige, at firmaet bag møllerne ikke må begynde at opføre dem, før Planklagenævnet har taget endelig stilling til sagen.

- Projektet i Tjele er ikke afblæst 100 procent. Det er sat i bero. Jeg har svært ved at tro, at de får lov at sætte møllerne op, men det er jo ikke op til mig at afgøre, siger Stine Damborg Hust, der selv stemte imod projektet sammen med resten af den konservative gruppe..

Annonce

I forbindelse med vindmølleprojektet i Daugbjerg vil klima- og miljøudvalget have undersøgt, hvilke konsekvenser projektet får for blandt andet flagermus og traner, der lever i nærheden. Det sker netop med henvisning til Tjele-projektet, hvor det er hensynet til den beskyttede bestand af tajga-sædgæs, der kan gøre, at Planklagenævnet afblæser projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce