Annonce
Bjerringbro

To 17-årige drenge mistænkt for Fakta-hærværk

Hele vindfanget og området ved kasserne var dækket af pulveret fra pulverslukkeren. Foto fra Faktas overvågningskamera.

Pulverslukker blev tømt i butikken i november sidste år.

Bjerringbro: Det skabte stor ravage, da to unge mænd ved 19.30 tiden onsdag 14. november sidste år tømte en pulverslukker i Fakta i Bjerringbro. Butikken blev straks lukket, og selv om Midt- og Vestjyllands Politi hurtigt var på stedet, var hærværksmændene over alle bjerge.

Selv om de hurtigt var væk, var der alligevel folk som så dem, og derfor har politiet en formodning om, hvem de er. Der er tale om to 17-årige unge mænd, den ene er fra lokalområdet, den anden bor ikke i byen.

- Vi har endnu ikke afhørt dem, men det vil ske snarest, men da de begge er under 18 år kræver det foruden en forsvarer også, at der er en repræsentant for de sociale myndigheder til stede, siger efterforsker ved Midt- og Vestjyllands Politi Christian Toftmark.

Da hærværksfolkene sprøjtede pulveret ud, lå der i løbet af ingen tid et hvidt lag på gulvet i hele butikkens vindfang og ved kasseområdet. Der var tre medarbejdere på arbejde, og de lukkede straks butikken, og de seks kunder måtte gå uden varer. Normalt lukker butikken klokken 21.

Politiet var hurtigt på stedet med to patruljevogne samt hunde, og butikschef Hanne Lukassen nåede frem til butikken fem minutter efter, at det var sket. Rengøringsfirmaet arbejdede hele natten for at fjerne pulveret. Butikken åbnede først næste formiddag, da der ikke var strøm på kasseapparaterne, formentlig fordi der gik en sikring i forbindelse med, at der blev brugt meget vand til rengøringen.

Mens de to unge mænd tømte pulverslukkeren, råbte de "DK ghetto", og i følge rygter i medieverdenen florerede der efterfølgende både fotos og video af hærværket på det sociale medie Snapchat.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce