Annonce
Kultur

To af dansk musiks helt store navne leverer rock til Tinghallens genåbning

"Hvis der er noget, vi ikke har prøvet før, så gider vi godt – vi elsker udfordringer," siger Jesper Binzer, forsanger i D-A-D, der gæster Tinghallen midt i maj. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Tinghallen har været corona-lukket længe, og så meget desto mere glæder man sig til at åbne igen i maj med koncerter med Dizzy Mizz Lizzy og D-A-D.

Viborg: Folkene i Tinghallen står og tripper, for nu er der endelig kommet dato for, hvornår man igen kan lukke gæster ind til store koncertoplevelser: 6. maj.

Koncert- og kulturhuset åbner med ikke ét, men hele to store koncertbrag med danske rockbands, der vist efterhånden har opnået legendestatus.

- Vi er 100 procent klar til at komme i gang igen. Først Dizzy Mizz Lizzy fredag aften, og så D-A-D lørdag, siger Tinghallens direktør Claus Donslund og fortsætter:

- Så er der vist ingen undskyldning for ikke at komme afsted.

Koncerterne blev booket ind i kalenderen, mens corona-krisen stod på, og der er derfor taget flere forbehold. Der er eksempelvis kun planlagt plads til 500 publikummer, og de vil alle sammen skulle sidde ned.

- Vi prøver at få det bedste ud af situationen, og når nu publikum alligevel skal sidde ned, kan de lytte mere koncentreret, og derfor vil vi præsentere hele "Alter Echo" fra start til slut. Den slags har vi aldrig prøvet for, og Martin, Søren og jeg glæder os sindssygt meget, siger Tim Christensen, forsanger i Dizzy Mizz Lizzy og tilføjer, at der naturligvis også vil blive spillet nogle udvalgte højdepunkter fra tidligere plader.

D-A-D har før prøvet at spille for et siddende publikum, og det er en helt særlig disciplin, siger forsanger Jesper Binzer:


Det er ikke en radiotransmission, hvor man bare skal spille fedt, eller en live-udsendelse på tv, hvor man skal vide, hvor kameraerne står. Her skal man bare spille meget bedre.

Jesper Binzer, forsanger i D-A-D


- Det er ikke en radiotransmission, hvor man bare skal spille fedt, eller en live-udsendelse på tv, hvor man skal vide, hvor kameraerne står. Her skal man bare spille meget bedre. Koncerter overkompenserer ofte med masser af ild og kanonslag, men her har vi ikke scenografien at støtte os op af.

- Musikken spiller den største rolle, og det passer supergodt til vores bands udvikling. Vi har efterhånden nået en alder, hvor vi tror på vores egen karisma. Hvis vi ikke gjorde det, ville vi føle os meget nøgne og udsatte, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce