x
Annonce
Viborg

To ejendomme må lade livet for ny skole

Først til maj næste år tages det første spadestik til Overlunds nye skole. Foto: Ole Bjærge-
Den nye skole i Overlund åbner først om tre et halvt år, og første spadestik tages om godt et år.

Viborg: Viborg Kommune overtog for et par uger siden skøderne på to ejendomme på Gl. Randersvej, men det er nu ikke fordi, kommunen har de store planer med husene. Faktisk skal de rives ned inden længe.

Den ene ejendom ligger klos op ad Randersvej, mens den anden ligger lidt tilbagetrukket mod nord, men begge huse er i vejen for skolebyggeriet i Overlund.

Viborg Kommune har allerede brugt flere år på planlægningen af "Lysningen", som den nye skole skal hedde, og det indledende arbejde er slet ikke slut endnu.

Først i maj næste år forventer kommunen, at første spadestik kan tages, og så venter en byggefase, der vil strække sig frem til august 2023, hvor planen er, at skolen skal modtage elever og lærere.

Annonce
Viborg Kommune har opkøbt to ejendomme på Gl. Randersvej. De skal begge rives ned for at skabe plads til skole og p-pladser. Den ene er nummer 25...

Justeringer

Der har i mange måneder været holdt et hav af møder mellem kommunen og snart sagt hvem som helst, der måtte have en interesse i skolen og bydelens udvikling.

Det har foreløbig resulteret i en række justeringer.

1. Der opføres 12 i stedet for 10 hjemklasser til indskolingen.

2. Klub Toften forbliver på nuværende lokalitet, men koordineres organisatorisk med Lysningen.

3. Der disponeres med en multisal - eventuelt med motionsfaciliteter - på størrelse med en halv idrætshal. Den erstatter den ene af de to mindre idrætssale og finansieres med 50 procent af midler, som lokalsamfundet har indsamlet.

4. Tagterrasser begrænses til første sal.

Økonomi- og erhvervsudvalget får på et møde i næste uge fremlagt et status på arbejdet, og børne- og ungdomsudvalget beder om, at der "frigøres" cirka 10 millioner kroner af det i alt 211 millioner kroner (med budgettet for 2020-2023 prisfremskrevet til 217,79 millioner kroner) dyre projekt. De 10 millioner skal tilflyde totalrådgiveren.

Byrådet besluttede tidligere, at arbejdet skulle udbydes i såkaldte fagentrepriser. Disse kommer EU-udbud senere på året.

... den anden er nummer 47, der ligger, hvor skolen skyder op.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hverdagsbetjentenes storhedstid

Annonce