Annonce
Sport

To i træk - lokal OL-løber slår VHK-profil og tidligere VFF-træner i kampen om Folkebladets Årets Sportsnavn

Thijs Nijhuis er vinder af Folkebladets Årets Sportsnavn 2020. Arkivfoto: Morten Pedersen
For andet år i træk er Thijs Nijhuis Folkebladets Årets Sportsnavn. Hverken læserne eller juryen var i tvivl om, at løberens flotte 2020 skulle belønnes med endnu en kåring.

Årets Sportsnavn: Der var tre stærke kandidater til Folkebladets Årets Sportnavn - men i den sidste ende var det en ret suveræn sejr til løberen Thijs Nijhuis.

Løberen fra Sparkær har haft et fremragende 2020, hvor han på maratondistancen har kvalificeret sig til OL - og har løbet sig op blandt de historisk hurtigste danske løbere på distancen nogensinde.

Derudover har han sat danske rekorder og vundet mesterskaber - og han blev også den første til nogensinde at løbe Søndersøløbet på under 17 minutter.

Annonce

Alle disse præstationer gjorde ham til en stærk kandidat til at genvinde den pris, som han også vandt for et flot 2019, hvor han blandt andet repræsenterede Danmark ved VM på netop maratondistancen.

Modkandidaterne var rigtig stærke, da både den nu tidligere Viborg FF-træner Jacob Neestrup og Viborg HK-profilen Kristina Jørgensen virkelig havde gjort flot opmærksom på sig selv i 2020, men hverken juryen eller folkebladets brugere var i tvivl om, at det var Thijs Nijhuis, som skulle have prisen.

Sparkær-løberen blev en suveræn vinder af afstemningen på folkebladets hjemmeside, og juryen med borgmester Ulrik Wilbek og sportsredaktør Danni Kristensen fulgte trop.

Og dermed har Thijs Nijhuis nu vundet Folkebladets Årets Sportsnavn de to gange, hvor prisen er blevet uddelt.

Afsløringen skete i en direkte udsendelse på viborgfolkeblad.dk mandag eftermiddag.

Prisen skulle oprindeligt have været overrakt i forbindelse med Sportsgalla 2020, men sportens store hædersfest er udsat på ubestemt tid på grund af corona-situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Sport

Får fuld værdi for pengene - endnu en hovedsponsor forlænger aftalen med Viborg HK

Annonce