Annonce
Viborg

To lokale bilforhandlere frikendt for afgiftssvindel

Henrik Bollerslev er efter mere end syv år frikendt for svindel med afgifter i forbindelse med parallelimport af mere end 400 biler.

Henrik Bollerslev, Viborg, og Børge kloch Sørensen, Ørum, pure frifundet i sag om parallelimport af mere end 400 biler.

Annonce

Henrik Bollerslev, Lindholm Biler i Viborg, og Børge Kloch Sørensen, BS Automobiler, er sammen med tidligere direktør i Scandinavian Car Import og en konsulent ved Car Trade Denmark i Glostrup, ved Retten i Aalborg pure frifundet for afgiftssvindel for mere end 12 millioner kroner i en sag om parallelimport af mere end 400 biler, især Seat-modeller.

LÆS OGSÅ: Anklager kræver fængselstraf - forsvar frifindelse

Afgørende for frifindelsen er, at retten ikke fandt, at SKAT og dermed anklagemyndigheden i forbindelse med sagen har ført bevis for, at der i forbindelse med faktureringen fra det udenlandske selskab er truffet aftale med sælgerne om at overflytte en del af prisen til samtidig importeret og ikke-afgiftspligtig ekstraudstyr.

LÆS OGSÅ: Bollerslev anker fængselsdom

Det hedder videre i dommen, at retten har lagt afgørende vægt på, at der ved afhøringen af udenlandske vidner ikke er holdepunkter for at antage, at der er truffet en aftale om overflytning. Det samme gælder de talmæssige sammenhænge på bilpriserne, som efter de samme vidners opfattelse ikke er fyldestgørende, og den opfattelse deler retten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce