Annonce
Viborg

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: Mindst to af deltagerne bærer den nye corona-variant

Omikron-varianten er nu fundet hos to personer i Viborg. Foto: Eva Plevier/Reuters
Efter mulig superspredning har to gymnasier i Viborg fredag sendt elever hjem.

Viborg: Der har været en mulig superspredning af den nye corona-variant omikron. Styrelsen for Patientsikkerhed melder om mindst to smittede med den nye variant.

Det var en julefrokost med unge mennesker i Hersom Forsamlingshus, som er årsagen til, at Styrelsen for Patientsikkerhed og i hvert fald to gymnasier i Viborg, nemlig Viborg Katedralskole og Viborg Gymnasium fredag har sendt elever hjem.

Rektor Helge Markussen fra Viborg Katedralskole oplyser, at fire klasser blev sendt direkte hjem, og at alle de øvrige elever over middag blev sendt hjem på "snefri". Mandag og tirsdag er der virtuel undervisning for alle elever på skolen.

Annonce

- Eleverne er testet, og 15-20 af vores elever er smittet, men vi ved endnu ikke, om det er med omikron-varianten. Nu venter vi spændt på at få svaret, fortæller Helge Markussen.

Den ene af de to smittede arbejder ifølge folkebladets oplysninger på Temabar, men har angiveligt ikke været på arbejde efter smitten. Temabar har selv kontaktet smitteopsporingen og har fulgt alle de råd og henstillinger, smitteopsporingen har givet. Temabar er fortsat åben med personale, som ikke har været nære kontakter.

Styrelsen for Patientsikkerhed, som skal stå for smitteopsporingen hos både nære kontakter og nære kontakters nære kontakter, har stort fokus på sagen.

- Af de 150 deltagere er der to bekræftede tilfælde af omikron-varianten. Ud over det er 39 testet positiv, og de er mistænkt for at have omikron-varianten, men vi mangler de endelige analyser, siger Anette Lykke Petri, direktør i styrelsen, til Ritzau.

I går blev en lærer fra Aalestrup Skole også konstateret smittet med, hvad der formodes at være den nye Omikron-variant.

På landsplan er der i alt nu identificeret 18 Omikron-tilfælde - og flere er altså ved at blive undersøgt.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at alle tilfældene er relateret til rejseaktivitet. Det fremgår ikke, hvilke lande de smittede har været i.

Der pågår netop nu en intensiveret smitteopsporing. Det dækker over isolation og test af nære kontakter og kontakternes nære kontakter. Det dækker aktuelt i omegnen af 500 personer.

I det hele taget er mange lande i alarmberedskab og klar til at sætte ind med hårde restriktioner, for omikron ser ud til at smitte langt mere end tidligere varianter.

Det er imidlertid også stort set det eneste, vi ved om omikron.

Britiske viruseksperter mener, at vi skal hen omkring nytår, før vi for alvor bliver klogere.

Sydafrika er det land, der har mest erfaring med omikron-smittede. Foreløbig er oplysningerne om varianten ikke så alarmerende, når det gælder symptomer.

De første meldinger, efter at omikron var identificeret, talte om tilsyneladende milde symptomer. Træthed, snue, hovedpine.

Sådan er erfaringen stadig.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har endnu ikke fået nogen meldinger om dødsfald efter smitte med corona-varianten omikron.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg

Vild nyhed: Grøn omstilling, gratis fjernvarme og en fond på flere hundrede millioner: - Man skal godt nok have nej-hatten på, hvis man ikke jubler

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Viborg

Nemt overblik over Viborgs guidede ture

Annonce