Annonce
Viborg

To unge talenter skaber popsang om Viborg - hør den her

Annonce

Viborg: To unge talenter fra Kulturskolen i Viborg har skabt en popsang, der er en hyldest til Viborg.

Det er en tradition, at Kulturskolen er med til at lave en sang til Snapsting og Snapsting for børn. Sangen er samtidig en hyldest til Viborg i anledning af 1000-året for, at der blev slået mønt for første gang i Viborg.

Bag sangen "Vi bor i Viborg" står Søren Lausen og Marie Møller, som begge er studerende på produktionslinjen på MGK (musikalsk grundkursus, red.) under Kulturskolen Viborg. Under kyndig vejledning fra deres lærer Thomas Reil har de alle tre bidraget til denne co-produktion, som har været deres årsprøve.

- Det her er en rigtig ørehænger. Jeg er glad for, at Marie og Søren, i samarbejde med deres lærer Thomas Reil, løste opgaven med de tre benspænd, vi gav dem og fik en helstøbt sang ud af det, som mange børn vil kunne synge med på, siger kulturchef Steen Lindgaard, der forklarer, at en del af opgaven var, at sangen skulle være egnet til børn og handle om Viborg gennem 1000 år.

- Det har været vildt spændende at arbejde på denne sang, og samarbejdet har fungeret virkelig godt. Det er ikke bare en banal kærlighedssang. Vi er blevet stillet en opgave med nogle benspænd, og vi synes selv, det er blevet en sang for og til hele Viborg - og at sangen så kommer ud i hele kommunen er jo bare super fedt, og vi håber, alle vil tage godt imod den, siger Søren Lausen, studerende på MGK Kulturskolen Viborg

Udover at være den officielle Snapsting-sang, skal den bruges til morgensang, med børnekor, på Borgvold til Snapsting for Børn. Herudover skal den fremføres med børnekor og Danmarks Underholdningsorkester på Domkirkepladsen den 21 juni. Her synges sangen af Marie Møller Foged, som også synger på indspilningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce