Annonce
Rundt om Viborg

Togstoppet i Sparkær er sendt i høring

Toget skal - hvis alt altså klapper - kunne stoppe i Sparkær i 2022. Arkivtoto: Morten Pedersen
Kommunen efterlyser blandt andet bud på, hvordan trafikken kan afvikles i en høring om det kommende togstop i Sparkær.
Annonce

Sparkær: Planlægningen for etableringen af det nye togstop i Sparkær er nu begyndt, og derfor har kommunen sendt trinbræt-projektet i offentlig høring, hvor kommunen efterlyser ideer og forslag.

Togstoppet - eller trinbrættet - skal etableres på et område ved Sparkær Mosevej, hvor der skal være parkeringspladser, perron og medfølgende faciliteter. Formålet med den planlægning, man nu har sat i gang, er at udlægge et nyt område til teknisk anlæg, som kommer til at indgå i kommuneplanen 2017 til 2029. Området er delvist omfattet af kommuneplanen i forvejen, men er ikke omfattet af en lokalplan.

Det er her i den røde cirkel, at trinbrættet skal etableres. Illustration: Viborg Kommune

Høringen fortsætter frem til den 4. marts, og man ønsker særligt borgernes indspark til, hvordan områdets samlede karakter og miljø skal udformes, hvordan bil- og cykeltrafikken til og fra området kan afvikles, og om der er ønsker til andre relevante funktioner, som det hedder på kommunens hjemmeside.

Annonce

Ønske fik vinger

At kunne tage toget til og fra Sparkær er et lokalt ønske, der går mange år tilbage. I august sidste år fik det vinger, da byrådet i Viborg Kommune afsatte syv millioner kroner til etablere trinbrættet i budgettet, og man fulgte det op, da byrådet i december bevilgede pengene, så man kunne komme i gang.

Banedanmark vurderede først, at der kunne gå helt frem til 2024, før det nye togstop kunne være klar på grund af arbejde med at indkøre et nyt signalsystem, men Banedanmark har siden vurderet det mere optimistisk, således at trinbrættet kan stå klar til brug i 2022, hvis alt klapper.

Sparkær har i øvrigt frem til 1979 haft sin egen togstation med perron, men bygningen er i dag private boliger, og det skal der ikke ændres på i forbindelse med etableringen af trinbrættet.


Man ønsker særligt borgernes indspark til, hvordan områdets samlede karakter og miljø skal udformes, hvordan bil- og cykeltrafikken til og fra området kan afvikles, og om der er ønsker til andre relevante funktioner.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce