Annonce
Viborg

Tonstungt kunstværk på vej til Viborg

Visualiseringen her viser ikke den færdige model, blandt andet er halsen på timeglasset gjort tyndere. Illustration: Mogens Møller

Den danske billedkunstner Mogens Møller har siden 2016 arbejdet på et fem meter højt værk, som til foråret placeres foran Vestre Landsret i Viborg.

Viborg: Et mere end fem meter højt og tre et halvt ton tungt timeglas præsenteres til foråret foran Vestre Landsret.

Værket, som billedkunstner Mogens Møller har arbejdet på siden 2016, doneres af Ny Carlsbergfondet.

Den relativt nye retsbygnings søjler går igen i værket, hvor også materialet - bronzen- skaber en sammenhæng til bygningen på Asmildklostervej.

Idéen med værket - der hedder Timeglasset - er at illustrere, at retfærdigheden nok skal ske med tiden, fortæller den 86-årige kunstner.

- Jeg hverken kan eller skal jo tage stilling til, om retten dømmer for eller imod, og derfor valgte jeg timeglasset, som ikke siger andet, end at der forløber en tid. Jeg bruger begrebet "tidens fylde," og med det mener jeg, at timeglasset måler tiden ud, fra man bliver tiltalt for et eller andet, og indtil retten - med tiden - når en afgørelse, forklarer Mogens Møller.

Pondus

Timeglasset i værket tilter en smule væk fra dagslyset, så solens stråler kan skinne igennem blandt andet de laserskårne bogstaver for alfa og omega.

- Når solen skinner igennem på forskellige tider af året og dagen, vil det give nogle tydelige aftegninger. Alfa og omega betyder fra evighed til evighed, så hvor timeglasset symboliserer tiden for et menneske, er evigheden noget, der tilhører Gud, fortæller Mogens Møller, som er stolt af at bidrage med det store værk til Viborg:

- Det er et temmelig stort værk af en bronzefigur at være. Det er da også en betydningsfuld opgave, idet at Vestre Landsret er en så betydningsfuld institution, som er med til at sætte standarden for ret og uret i vores land. Det ligger der en vis pondus i, og det betyder bestemt noget særligt for mig, siger Mogens Møller.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce