Annonce
Indland

Topchef i Region Midtjylland rykker nordpå

Christian Boel rykker fra Region Midtjylland til Region Nordjylland, hvor han 1. april starter som regionsdirektør, hvilket er den øverste direktionspost i regionen. Arkivfoto: Morten Dueholm

Koncerndirektør i Region Midtjylland, Christian Boel, er blevet ansat som regionsdirektør i Region Nordjylland. Dermed er to tredjedele af topledelsen i Region Midtjylland skiftet ud inden for få måneder.

Regionen: Christian Boel bytter Region Midt ud med Region Nord og skifter samtidig stilling fra koncerndirektør til regionsdirektør.

Han tiltræder stillingen 1. april.

Regionsrådet i Region Nordjylland godkendte formelt ansættelsen tirsdag 26. februar. Forinden havde et enigt ansættelsesudvalg peget på Christian Boel som førstevalget blandt i alt 12 ansøgere.

- Jeg er stolt og begejstret over at blive en del af holdet i Region Nordjylland. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, hilse på og lære organisationen og samarbejdspartnere at kende, siger Christian Boel.

Annonce

Christian Boel


  • 51 år
  • Gift og far til tre børn på 21, 17 og 14
  • Bor i en nedlagt brugsforening i Hjortshøj
  • Har en kæmpe passion for rockmusik, køber stakkevis af vinyler og går gerne til koncerter og festivaler flere gange om året
  • Har siden 2009 været først vicedirektør og siden koncerndirektør i Region Midtjylland
  • Indtager fra april 2019 den øverste direktørpost i Region Nordjylland
Snart forhenværende koncerndirektør Christian Boel (til venstre) og forhenværende regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen. Her fanget ved Anders Kühnaus tiltrædelsesreception som ny regionsrådsformand i starten af 2018. Nu er begge direktører fortid Region Midtjylland. Arkivfoto: Morten Dueholm

Afløser for den fyrede

Dermed har Region Midtjylland nu inden for få måneder mistet to ud af tre i den øverste direktion.

Ved siden af sin stilling som koncerndirektør med ansvar for blandt andet psykiatrien har Christian Boel været konstitueret regionsdirektør i Region Midtjylland, siden Jacob Stengaard Madsen i september 2018 blev fyret fra stillingen. Det skete som følge af, at samarbejdsklimaet mellem ham og medarbejderne lå på frysepunktet.

Eneste tilbageværende del af det oprindelige midtjyske trekløver er dermed nu koncerndirektør Ole Thomsen. Samtidig er Jacob Stengaard Madsens afløser, Pernille Blach Hansen, netop tiltrådt i stillingen som regionsdirektør.

Formand byder velkommen

Stillingen som regionsdirektør i Region Nordjylland blev ledig, da Svend Særkjær ved årsskiftet skiftede til et job som regionsdirektør i Region Hovedstaden.

- Jeg er enormt glad for at kunne byde Christian Boel velkommen som regionsdirektør i Region Nordjylland. Udover at være en stærk profil i den regionale verden efter flere år som blandt andet koncerndirektør i Region Midtjylland er han også kendt for at være en anerkendende og inddragende leder, der kan formidle det brede samarbejde. Det er egenskaber, vi vægter højt i forhold til samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere i Region Nordjylland, siger regionsrådsformand i Nordjylland, Ulla Astman (S).

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flugtbilisten er fundet

Viborg

Kommunen sælger 'bunker' på Mellemvej

112

Stor lettelse efter opklaring af færdselsdrab: Familien nåede at få nyheden, inden den rejste hjem

Annonce