Annonce
Sport

Topdanser har fundet ny makker i Rumænien - tror på langvarigt partnerskab

Nikita Löw Kristensen (t.v.) har fundet en ny makker i Andrei Ghita - og hun tror på, at hun nu har fundet en partner, som hun kan samarbejde med i lang tid. Privatfoto
Nikita Löw Kristensen har været uden dansepartner siden efteråret, men nu har hun fundet en ny makker i Rumænien. Partnerskabet er kommet godt i gang, og hun tror på, at de to kan nå rigtig langt sammen.

Viborg: De seneste år har været lidt for turbulente for den lokale danser Nikita Löw Kristensen.

Først måtte hun afbryde partnerskabet med Tudor Andrei, da højdeforskellen på de to var for stor, og i efteråret stoppede samarbejdet med Mathias Nyborg, da han blev nød til at sætte dansekarrieren på standby.

Siden da har hun ledt efter en ny dansepartner, og den jagt er nu lykkedes.

I de seneste måneder har Nikita Löw Kristensen arbejdet sammen med den 18-årige rumæner Andrei Ghita, som efter planen skal flytte til Danmark til sommer, hvor han er færdig med sin uddannelse i Rumænien.

De to fandt hinanden via en side på Facebook, hvor dansere netop søger partnere.

- Vi så noget video med ham, og han så ud til at være god. Så jeg kontaktede ham og præsenterede mig selv. Og på den måde besluttede vi os for at lave en "tryout". Trænerne sagde god for ideen, og til sidst nåede vi frem til, at vi kunne danne et partnerskab, siger Nikita Löw Kristensen.

Et dansepartnerskab betyder masser af træningstimer sammen, og det kan være specielt at takke ja til det med en vildt fremmed.

- Det tager lang ting at lære hinanden rigtig at kende, men jeg synes, at man ret hurtigt kan mærke, om kemien er der. Og det går faktisk også okay hurtigt med at finde ud af, hvordan man hver især træner, arbejder med koreografi og den slags, forklarer den lokale danser, som efterhånden også mener, at hun har lært, hvordan det er at arbejde med nye dansere.

- Og når man skal være så meget sammen for at danse og træne, så lærer man også ret hurtigt hinanden at kende personlighedsmæssigt. Jeg er jo vant til at møde nye mennesker, og jeg tager det som en oplevelse og synes, at det er spændende at se, hvad det så kan føre til, siger hun.

Annonce

Jeg ser det som et lovende og langvarigt partnerskab, da der er rigtig mange ting, som passer sammen. Jeg føler, at alt bare kører, så jeg glæder mig til, at jeg nu er en del af noget, som forhåbentlig holder i lang tid, så vi virkelig kan udvikle os sammen.

Nikita Löw Kristensen, danser

Et langvarigt partnerskab

Partnerskabet er endnu nyt, men Nikita Löw Kristensen mener, at der er rigtig meget at bygge på i samarbejdet med den unge rumæner.

For det første er Andrei Ghita cirka 10 centimeter højere end Nikita Löw Kristensen, der er en høj pige og derfor netop har haft udfordringer med at finde partnere, der kunne matche hendes højde.

- Og så har vi en god kemi. Vi passer godt sammen dansemæssigt, da han er 10-danser. Han er fra Rumænien ligesom min mor og mormor, så de kan snakke sammen også. Og det gør, at han kan føle sig mere tryg, når han kommer hertil, da han har nogle at tale med.

- Så der er bare meget, som passer godt sammen. Jeg synes næsten ikke, at det kunne passe bedre, siger Nikita Löw Kristensen, der tror på, at parret kan nå langt.

- Jeg ser det som et lovende og langvarigt partnerskab, da der er rigtig mange ting, som passer sammen. Jeg føler, at alt bare kører, så jeg glæder mig til, at jeg nu er en del af noget, som forhåbentlig holder i lang tid, så vi virkelig kan udvikle os sammen, siger hun.

Flypendlere på lavpris

Partnerskabet begyndte i det små i januar, hvor de indledte en prøveperiode.

Det er rigtig svært at træne dans sammen på afstand, men den seneste måneds tid før corona-krisen har de trænet sammen så ofte, som økonomien har tilladt dem at flypendle.

- Vi har fundet de absolut billigste billetter, hvor alt er valgt fra, så det kun har kostet cirka 200 kroner per billet - og så har vi haft en rygsæk med og klaret os på den måde.

- Men det har givet os mulighed for nogle gode træningsuger, hvor vi har trænet fra morgen til aften - og dermed har vi fået kørt rigtig meget igennem efterhånden, siger Nikita Löw Kristensen, der ligesom sin nye rumænske makker sideløbende er i gang med en gymnasie-uddannelse.

De to har også været med i den første turnering. I Rumænien blev de nummer fem i standard-dans og nummer tre i latin.

- Det var godt nok dejligt at være tilbage på gulvet, for jeg har virkelig savnet det helt vildt, siger hun.

I den kommende tid skulle de have været til DM og til flere andre turneringer, men det kan ikke lade sig gøre på grund af corona-virus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce