Annonce
Bjerringbro

Tordenguden sat ud af spil: Mere sikkerhed på golfbanen

Her er et af de tre tordenskjul, som Tange Sø Golfklub har fået sat op. Med på billedet er Ole Lauge og Chris Lundquist, der henholdsvis er afdelingsdirektør hos Jyske Bank Kjellerup og Bjerringbro, der også har givet penge til skjulene. Pressefoto
Tange Sø Golfklub gør noget for sikkerheden og har derfor bygget tre tordenskjul.

Tange: "Når lynet slår ned" kan betyde, at man pludselig møder den eneste ene - forelsker sig over hals og hoved, men det kan også betyde, at Thor svinger sin store hammer, og lynet springer ned mod jorden - efterfulgt af store tordenbrag.

Når dette sker, altså vejrfænomenet, er det med at søge dækning, og for golfentusiaster er det især vigtigt, for de er om nogen udsatte, når de står på den store åbne græsflade med en golfkølle i hånden.

Det besluttede man sig for at gøre noget ved hos Tange Sø Golfklub, og derfor har klubben nu fået bygget tre tordenskjul på banerne.

- Klubben ville gøre noget for sikkerheden for medlemmerne og ikke mindst for de gæster, der besøger klubbens anlæg. Derfor blev der nedsat en arbejdsgruppe, som skulle undersøge mulighederne for at få dem lavet, fortæller golfmanager i klubben, Bent Madsen.

Tidligere formand i klubben, Kristian Bach, lavede tegningerne til de tre tordenskjul og herefter blev placeringerne aftalt med klubbens greenkeepere, så skjulene ikke ville komme til at genere dem i deres daglige arbejde.

- Tordenskjulene er nu placeret ved hul 2/8, hul 4/12 og ved hul 14/15, og samtidig er der lavet toilet i det sidstnævnte, da det ligger længst væk fra klubhuset, fortæller Bent Madsen.

Annonce

Masser af hjælp

Tordenskjulene har været et stykke tid undervejs, og det skyldes flere ting.

- For det første er der jo økonomi i et sådan projekt, og så skal det til godkendelse ved kommunen. Der skal laves ansøgning med tegningerne til godkendelse via nabohøring og herefter til offentlig høring samt ansøgning i forbindelse med at etablere et toilet, da der skal være opsamlingstank, brønd med mere. Det tager tid, men med det resultat, klubben har fået, var det ventetiden værd, siger Bent Madsen.

Klubben har været i den heldige situation, at en del medlemmer har været villige til at give en hjælpende hånd, og derudover fik klubben også økonomisk hjælp fra klubbens egne sponsorer, der bidrog med materialer, mens Bjerringbro Elværksforening bidrog med penge til at få lavet lynafledning på de tre tordenskjul.

- Herudover var Jyske Bank velvillig over for projektet, så fra den almennyttige fond herfra kom der også en rigtig pæn donation, som var med til at bære økonomien oppe, fortæller Bent Madsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce