Annonce
Viborg

Konservative ønsker blev tromlet: - Jeg er rystet

Den tidligere borgmester Torsten Nielsen (K) er rystet og frustreret, siger han. Arkivfoto: Morten Pedersen
De konservative er frustrerede og rystede over, at Fischers Plads genopbygges med penge fra den østlige omfartsvej.
Annonce

Viborg: Det var en frustreret Torsten Nielsen (K), der onsdag måtte sande, at partiets ønske om et parkeringsanlæg i "hullet" på Sct. Jørgens Vej endegyldigt ser ud til at blive vraget.

Et flertal i økonomi- og erhvervsudvalget, bestående af Venstre samt Socialdemokratiet og SF, prioriterer i stedet at genopbygge parkeringsanlægget Fischers Plads.

Og ikke nok med det. Pengene til dét arbejde findes ovenikøbet på den konto, der skulle være anvendt til en østlig omfartsvej. En vej, der ligeledes havde høj prioritet for de konservative.

- Jeg er rystet, siger Torsten Nielsen dagen derpå.

Dels forstår han ikke, at partierne - især Venstre - ifølge ham tilsidesætter handelslivets appel om, at omsætningen er faldende.

- At de ikke er lidt mere lydhøre, det forstår jeg ikke, siger han.

Annonce

Håber, at Venstre besinder sig

At finansieringen ovenikøbet findes på at sparke den østlige omfartsvej endnu længere ud i fremtiden undrer ham ligeledes.

En forbedret infrastruktur vil i hans optik være med til at øge folks lyst til at flytte til Viborg. En lyst, der har været dalende i de seneste år.

- Vi har hørt om Hærvejsmotorvejen i så mange år, og man ved, hvor lang tid det tager at bygge en vej. At man så nedprioriterer omfartsvejen, sammenholdt med den lave befolkningstilvækst, det forstår jeg simpelthen ikke.

Den endelige beslutning træffes først i byrådet om en uges tid, men om det lykkes de konservative at få byrådskollegerne på andre tanker inden da er nok tvivlsomt, erkender Torsten Nielsen.

- Men jeg vil da håbe, at Venstre besinder sig og indser, at vi er nødt til at servicere vores handelsliv. Der er så mange ansatte og forretninger, der kommer i klemme, og dermed rykkes et stort skattemæssigt grundlag væk under kommunen - og dertil kommer hele det menneskelige aspekt, hvis butikkerne lukker.

- Man har set, hvordan det er lykkedes at ødelægge midtbyen i Herning. Jeg frygter, vi er på vej til at gøre det samme. Når først folk fra omegnsbyerne synes, det er svært at finde en parkeringsplads i Viborg, så gælder det i rigtig lang tid - og de kommer ikke igen, bare fordi man fortæller, at nu åbner der en parkeringsplads igen. Det er et langt, sejt træk.

Når Fischers Plads i en periode skal lukkes for at blive genopbygget, vil der blive lejet en del erstatningspladser, blandt andet oven på det tidligere Street Food. Havde politikerne valgt at bygge i hullet på Sct. Jørgens Vej, ville Fischers Plads frit kunne bruges i byggeperioden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Spillerne er glade - træneransættelse har givet ro, men skubber også til niveauet

Annonce