Annonce
Rundt om Viborg

Torve-byggeplaner et skridt tættere på realiseringen

Den tidligere foderstofcentral pynter ikke i bybilledet i Ørum. Foto: Jakob Thorup Thomsen 
Boligselskabet Sct. Jørgen vil bygge boliger ved Ørum Torv, og det er nu kommet tættere på at blive til noget, efter at byrådets økonomiudvalg har taget det med i sit budgetoplæg.
Annonce

Ørum: Klos op ad torvet i Ørum står en forfalden bygning med huller i ruderne og en tagrende, der ser ud til, at den kan falde ned, hvornår det skal være. Det er den gamle foderstofforretning, som ikke ligefrem pynter på omgivelserne.

Nu er forhåbningerne om, at bygningen kan blive revet ned og erstattet af moderne lejeboliger blevet noget større. Boligselskabet Sct. Jørgen har som tidligere omtalt i folkebladet planer om at bygge almene boliger på foderstof-grunden. Byrådets økonomi- og erhvervsudvalg har lagt en plan for, hvilke almene boligbyggerier, der skal på budgettet for 2021, og her er byggeriet i Ørum kommet med sammen med byggeprojekter i Mønsted, Stoholm, Møldrup og Sparkær.

De syv boliger i Ørum "indgår i den videre budgetlægning", som det udtrykkes. Kommunen skal indskyde en grundkapital i alle almene byggeprojekter, og den bliver for Ørum-projektets vedkommende på 1,3 millioner kroner.

I disse uger er man i fuld gang med at realisere Ørum-borgernes egne planer om at forskønne og forbedre torvet, så det i højere grad egner sig til at opholde sig på. I den sammenhæng er det naturligvis meget vigtigt, at den grimme "øjebæ" på torvets vestlige side bliver erstattet af attraktive boliger.

Annonce

Stor betydning for byen

Boligselskabet Sct. Jørgen bebudede i januar, at man vil købe foderstof-bygningerne og rive dem ned allerede i år, hvis man kunne få en kvote til at bygge i 2021, og det er denne kvote-tildeling, der nu er på vej til byrådets godkendelse.

Hans Erik Lund, der er administrerende direktør i boligselskabet, sagde til folkebladet i januar, at boligselskabet har en betinget købsaftale med ejeren af bygningerne, og at denne aftale træder i kraft, hvis selskabet får tildelt kvoten. Den gang gav han også udtryk for, at det primært var et initiativ, som boligselskabet tog af hensyn til byudviklingen i Ørum.


Klos op ad torvet i Ørum står en forfalden bygning med huller i ruderne og en tagrende, der ser ud til, at den kan falde ned, hvornår det skal være.


- Seks boliger fra eller til betyder ikke så meget for os, men det kan få rigtig stor betydning for arbejdet med at forbedre torvet, sagde han dengang til folkebladet.

Ørum Torv er lidt af en byggeplads i øjeblikket, men det skyldes, at man er i fuld gang med at forbedre torvet, så det bliver mere indbydende at opholde sig på. Foto: Jakob Thorup Thomsen

Det aktuelle byggeprojekt i Ørum består af syv boliger. Boligselskabet har forbindelse med ansøgningen om kvotetildelingen oplyst til kommunen, at to erhvervsdrivende har tilkendegivet, at de overvejer at flytte deres lokaliteter til torvet.

Byrådets landdistriktsudvalg har bidraget med 525.000 kroner til den forskønnelse af torvet, som beboerforeningen i Ørum i øjeblikket er ved at gennemføre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce