Annonce
Sport

Total triumf: Thijs Nijhus er OL-klar efter pragtpræstation

Thijs Nijhuis er klar til OL efter en pragtpræstation i Sevilla. Arkivfoto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel
Thijs Nijhuis løb sit livs løb til Zurich Maratón de Sevilla. Med tiden 2.10.56 er han nu klar til at repræsentere Danmark til De Olympiske Lege i Tokyo. Han er den næsthurtigste dansker på maratondistancen nogensinde.

Sevilla: 2 timer, 11 minutter og 30 sekunder.

Det var kravet for Thijs Nijhuis, hvis han søndag formiddag i den spanske by Sevilla skulle kvalificere sig til sommerens OL i Tokyo.

Og med tiden 2.10.56 leverede løberen fra Viborg AM en fænomenal præstation. OL-pladsen er hjemme, og i Danmark er det nu kun Henrik Jørgensen, som har løbet hurtigere på maratondistancen end Thijs Nijhuis.

Efter planen

Klokken 8.30 stod han på startstregen i Zurich Maratón de Sevilla for at begive sig ud på de 42 kilometer og 195 meter.

Planen var at lægge ud i det tempo (3.06 min/km), som svarede til en sluttid på netop 2.11.30, og efter fem kilometer var det lykkedes til punkt og prikke.

Efter 10 kilometer så det fortsat godt ud. Thijs Nijhuis passerede i tiden 30.48 (3.05 min/km).

Det er dog velkendt, at et maratonløb først for alvor begynder efter 30 kilometer, så på dette tidligere tidspunkt af løbet var Thijs Nijhuis i gang med at give sig selv de optimale betingelser for at præstere, når det senere ville blive rigtig hårdt.

Annonce

Perfekte 30 kilometer

Thijs Nijhuis havde på forhånd fortalt folkebladet, at en halvmaraton-tid på mellem 1.05.15 og 1.06.00 ville gøre det muligt for ham at slutte i en rigtig god tid i Sevilla.

Og tiden viste 1.05.23, da han havde gennemført halvdelen af løbet. Nu var det "bare" at holde skruen i vandet.

Amos Kiplagat fra Kenya var første mand forbi 30 kilometer-mærket i tiden 1.28.39.

Thijs Nijhuis fra Viborg Atletik og Motion fulgte sin plan snorlige og løb forbi i 1.32.36 (3.05 min/km) - i øvrigt fuldstændig identisk med Abdi Hakin Ulads mellemtid, da han i december sidste år kvalificerede sig til OL og blev den dengang næsthurtigste dansker nogensinde på maratondistancen.

Annonce

Holdt hele vejen

På imponerende vis lykkedes det Thijs Nijhuis at holde det samme tempo hele vejen til mål.

2.10.56 viste tiden, og dermed er Thijs Nijhuis på suveræn vis klar til OL i Tokyo.

Han er nu den næsthurtigste dansker på maratondistancen gennem tiderne. Kun legenden Henrik Jørgensen har gjort det bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce