Annonce
Viborg

Trækunst stod ikke til at redde

Råd og svamp betød, at Susanne Ahrenkiels trækunst på Borgvold måtte lade livet. Foto: Viborg Kommune

Viborg: Et kunstværk på Borgvold har måttet lade livet for motorsaven.

Det er Susanne Ahrenkiels trækunst inspireret af middelalder, drager og Tornerose, der er blevet fældet af kommunen - af sikkerhedsmæssige årsager.

Trækunsten blev for nogle år tilbage udskåret i et i forvejen dødt bøgetræ, og egentlig var planen, at man ville få det renoveret og opsat på en ny sokkel uden jordkontakt, da det var i fare for at vælte på grund af råd og svamp.

- Det har desværre vist sig, at stammen er pilrådden og ikke til at holde sammen på, så den kan ikke sættes op igen. Det er trist, men sådan er naturens gang jo, siger landskabsarkitekt Lotte Kunstmann fra Viborg Kommune.

Kunstværket forsvinder nu ikke helt fra Borgvold lige med det samme. Planen er nemlig at lægge det ud på en af plænerne, så det - mens det nedbrydes - kan blive til glæde for insekter, fugle og andre smådyr.

- Vi kan desværre ikke komme til at lægge stammen ud, før jorden er fast og tør, da vi ellers vil køre stier og plæner helt op, men vi glæder os til at kunne lade stammen indgå i naturens cyklus og på den måde bidrage til mere natur, også i så fin en prydpark som Borgvold, siger Lotte Kunstmann.

Trækunsten på Borgvold står ikke mere. Foto: Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Test på skoler og coronapas med posten

Annonce