Annonce
Viborg HK

Træner fik flere svar - forsvaret blev belyst mod hård modstander

Majbritt Toft Hansen måtte udgå af testkampen mod Dortmund. Foto: Jakob Lerche
Viborg HK's forsvar blev sat under pres mod Dortmund, og det gav træner Jakob Vestergaard et vigtig indblik i defensivens tilstand netop nu.
Annonce

Håndbold: Det gik Viborg HK på samme måde som Herning-Ikast Håndbold, da Dortmund fredag mødte Jakob Vestergaards mandskab. Tyskerne vandt for anden dag i træk med et mål over et dansk hold, men alligevel var det en Viborg HK-træner, som var godt tilfreds med udbyttet af træningskampen.

- Der var mange ting, som ikke sad i skabet hos os, men træningsmæssigt fik vi belyst rigtig meget om vores defensiv. Det, vi lykkedes fint med mod Randers forleden, var jo ikke nok mod et Dortmund-hold, der var lidt længere i sin forberedelsesfase, sagde Jakob Vestergaard.

Hvad tænker du specielt på der?

- Jeg synes, at de især i første halvleg fik lov til at score for mange mål - specielt fra fløjene. Vi fik aldrig taget det initiativ med vores 5-1 forsvar, som vi gerne ville, for de fortsatte jo med at komme til gode chancer.

- I forsvarets midte dækkede vi til gengæld fint op i første halvleg, og deraf kom vi til at løbe noget førstefase-kontra, og jeg var rigtig glad for at se Thilde (Frandsen, red.) score nogle mål i den del af spillet. Det er lækkert, hvis vi kan få det med på vores repertoire, sagde Jakob Vestergaard.

Han mente, at Viborg HK i anden halvleg især blev udfordret i forsvaret på 2'er positionerne (backs), og der skal skal nu evalueres på, hvordan det fremover kan blive bedre.


Jeg synes, at de især i første halvleg fik lov til at score for mange mål - specielt fra fløjene. Vi fik aldrig taget det initiativ med vores 5-1 forsvar, som vi gerne ville, for de fortsatte jo med at komme til gode chancer.

Jakob Vestergaard


- Vi er i hvert fald nødt til at dække noget hårdere op på de positioner. Ellers bliver der scoret for mange mål mod os, sagde VHK-træneren, som måtte se Majbritt Toft Hansen forlade banen i første halvleg med en mindre skade.

- Jeg tror, at det var læggen. Hun sagde, at hun mærkede lidt inden kampen, men efter opvarmningen var hun egentlig fint klar. Da hun så kom ud og fik pause, kunne hun mærke, at det trykkede lidt. Jeg har dog ingen forventning om, at det er noget alvorligt, sagde Jakob Vestergaard.

Annonce

En fin test

Selv om testkampen mod Dortmund blev spillet længe før, at Viborg HK skal deltage i European League, så mener Jakob Vestergaard, at man kan bruge opgøret som en form for forberedelse til det, som venter.

- Det kan man faktisk godt. På det her Dortmund-hold kender vi nogle af spillerne (har blandt andre spillet mod Kelly Dulfer i den danske liga, red.), men det er alligevel som at spille de her europæiske kampe, hvor vi ikke har set en masse videomateriale og derfor ikke går fuldstændig forberedt ind til opgaven.

Unge Thilde Frandsen scorede et par flotte kontramål i fredagens træningskamp. Foto: Jakob Lerche

- Det var en fin test i forhold til at have 100 procent fokus på sig selv og med det udgangspunkt se, hvad man kan lykkes med, sagde Jakob Vestergaard.

VHK-træneren fik desuden set sit hold i en tæt afslutning på kampen, hvor Dortmund endte med at trække det længste strå. Også her er der lærdom at hente.

- Det gælder om at være skarpe på, hvad vi skal gøre i de forskellige situationer, og det skal vi have en god snak om på mandag, så vi kan få det bedst mulige ud af det, sagde Jakob Vestergaard.

Næste testkamp for Viborg HK er på torsdag mod Odense på udebane. Det opgør spilles klokken 17 i Ejby Hallen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder ser ingen let løsning på Trappetorvs-ballade: Man kan højst flytte problemet et andet sted hen

Viborg

Tre initiativrige idrætsforeninger dyster om hæderspris - læs portrætter af klubberne her

Viborg HK For abonnenter

Tog det store skridt på samme tid - nu fører de an på hver deres tophold

Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Annonce