Annonce
Sport

Træneren og topscoreren om fraværet af Rej: Andre spillere er trådt i karakter

Sidst Viborg HK mødte København Håndbold fik de et af sæsonens sjældne nederlag. I den kamp scorede Mia Rej 12 mål. Siden er Rej røget til Odense Håndbold (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Siden VHK sidst mødte København Håndbold er Mia Rej skiftet til Odense Håndbold. Jakob Vestergaard og Kristina Jørgensen fortæller, hvilken forskel de forventer at det kommer til at gøre i mandagens kamp mod København Håndbold.
Annonce

Håndbold: Indtil videre i denne sæson har Mia Rej scoret 85 mål. 12 af dem blev scoret sidst Viborg HK mødte København Håndbold. Dengang tabte VHK med 31-26. Et af sæsonens sjældne pointtab.

Sidenhen er Rej skiftet til Odense Håndbold, og det efterlader Jakob Vestergaards tropper med en noget anderledes modstander, end de mødte i udebanekampen i oktober.

Jakob Vestergaard fortæller, at de forventer et anderledes indstillet København-hold end i oktober. Foto: Morten Pedersen

- De spiller med nogle tungere spillere, som er lidt bedre skydende fra distancen. Så allerede der er der jo en væsentlig forskel. Det har også betydet, at de spiller væsentlig mere syv-mod-seks end de gjorde med Mia Rej på holdet, siger Jakob Vestergaard.


De spiller med nogle tungere spillere, som er lidt bedre skydende fra distancen. Så allerede der er der jo en væsentlig forskel. Det har også betydet, at de spiller væsentlig mere syv-mod-seks end de gjorde med Mia Rej på holdet.

Jakob Vestergaard, cheftræner i VHK


VHK-træneren nævner Aimée Von Pereira og Christina Wildborg, som nogle af de København-spillere der har udfyldt Rejs - metaforisk - store sko.

Annonce

Ros til unge København-spillere

En af de Viborg HK-spillere der kender Mia Rej godt er ligatopscorer Kristina Jørgensen. Hun er landsholdskammerat med den tidligere København Håndboldspiller, men forventer ikke en nemmere kamp end hvis Rej var med. Hun roser i stedet København-holdet for deres evne til at erstatte Rej med unge spillere.

- Jeg synes, det har været fedt at se, at andre spillere på deres hold er trådt i karakter. De afslutninger hun havde, er der andre på holder der tager nu. Sådan en som Wildbork er kommet ind og har gjort det godt. Og nogle af deres unge spillere kommer med en masse gåpåmod, og kan være uforudsigelige at skulle møde, siger Kristina Jørgensen.

Hun forventer, at København i selve deres koncept kommer til at minde om det hold, som mødte Viborg i oktober.

- Resten af spillerne er jo de samme. Så jeg tror de vil dække de samme ting, og gøre meget brug af deres 5-1-forsvar, siger Kristina Jørgensen.

Kampen mellem Viborg HK og København Håndbold skal spilles på mandag klokken 20 i Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce