Annonce
Rundt om Viborg

Træning til hjernen hos Vridsted IF

Birte Mark er uddannet instruktør i Smart training og tilbyder nyt hold med træning til hjerne og blandt andet balance hos foreningen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Vridsted IF tilbyder udfordringer til både hukommelse og balance med den nye træningsform Smart training.

Vridsted: Nu har man mulighed for at holde hjernen skarp og udnytte dens potentiale. DGI´s koncept Smart training er kommet til Vridsted IF, og her kan man få trænet flere forskellige dele af hjernen, så den bliver udfordret, som den skal.

Foreningen har haft lokale Birte Mark på instruktør-uddannelse hos DGI, og hun er nu klar til at give dig den bedste oplevelse med Smart training.

Træningen er for alle, og det henvender sig især til mennesker, der gerne vil holde deres hjerne skarp og blandt andet skabe mere overskud i hverdagen.

Smart training er bygget op om øvelser, der træner forskellige dele af hjernen. For eksempel kan man få en øvelse, hvor man skal huske, om man skal kaste en stor eller en lille bold eller dem begge, mens man samtidig svinger den ene arm til en bestemt rytme.

Annonce

Nye forbindelser

Kernen i træningen er, at hjernen skal skabe forbindelser. De opstår, når man er i en læringssituation, og derfor er Smart training fuld af udfordringer hele vejen igennem. Man skal helst ikke have lov til at blive alt for god, for så får man ikke det optimale ud af træningen.

Lisbeth Spanggaard er en af konceptmagerne bag Smart training. Hun mener, at træningen kan hjælpe deltagerne på mange måder.

”Det, der er i spil, er at udfordre din hjerne, at arbejde med din hukommelse og opmærksomhed” siger Lisbeth Spanggaard i en pressemeddelelse om det nye tilbud hos Vridsted IF.

Udbyttet af træningen kan være, at deltagerne bliver bedre til at huske, til at fokusere og til at træffe beslutninger i hverdagen. Hertil kommer træningen af balance og koordination.

Mange øvelser

Træningen tager en time, og i den periode bliver holdet præsenteret for masser af forskellige typer øvelser, så man når hele vejen rundt om hjernen.

Øvelserne er ikke fysisk hårde, men hjernen kommer på hårdt arbejde. Træningen indeholder elementer, der skal hjælpe deltagerne med at være mere fokuserede, effektive og åbne over for ny læring i hverdagen, lover man hos Vridsted IF.

Først gang med Smart training hos foreningen er på mandag den 27. januar klokken 19.00 - i hallens opvarmningsrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce