Annonce
Rundt om Viborg

Knallertspor på atletikbane efter million-renovering: - Det er megatrist

Atletikbanen var i det sene efterår klar til forårssæsonen. Arkivfoto: Uffe Salomonsen
Knallertdækspor vidner om ubudne gæster på den nye atletikbane i Stoholm hen over pinsen, og det ærgrer atletikformanden hos Stoholm IF.
Annonce

Stoholm: - Atletikbanen er kun til sko. Sådan lyder beskeden fra formanden for Stoholm IF´s atletikafdeling, Anita Skov, efter at der henover pinsen har været enten knallertkørere eller scooterkørene nede for at køre på banen, og der har efterladt dækspor i den nye belægning.

- Det er megatrist. Ikke alene ligger der et stort og langvarigt stykke frivilligt arbejde bag den nye bane, men det har jo været dyrt at få lavet, siger Anita Skov.

Den nyistandsatte atletikbane stod klar til brug her til forårssæsonen efter at have været igennem en større renovering hen over sensommeren og efteråret sidste år. Den gamle løbebane var i så dårlig stand, at atletikafdelingen helt måtte stoppe med at holde stævner i Stoholm. I august sidste år besluttede kommunens kultur- og fritidsudvalg derfor akut at bevilge penge til ny belægninger på atletikbanen og springarealerne - samlet til en pris på lige godt 1,4 millioner, hvor atletikafdelingen selv skulle stille med en kvart million kroner. Banen fik ny belægning hen over efteråret og stod klar til sæsonstart i foråret. Men på grund af corona-situationen er det kun de ældste atleter, der er i gang med træningen - de yngste kommer til august.

Hos kommunen, der ejer banen, vil man nu se nærmere på banen og vurdere skaderne. Og det ærgrer formanden for kultur- og fritidsudvalget, Mads Panny (S), at der har været ubudne gæster på banen.

- Hvis der sker hærværk på kommunens fritidsfaciliteter, så skal vi bruge penge på at udbedre det i stedet for at forbedre de faciliteter, vi har, og det er da ærgerligt, siger Mads Panny, der også vil undersøge sagen nærmere.

- Men efterforskning er jo noget, som politiet står for, siger han.

Anita Skov oplyser i øvrigt, at der har været "udfordringer" med uvelkomne køretøjer på den gamle bane også - endda med en bil - men at det er første gang, det sker på den nye bane. Hun oplyser også, at sagen er politianmeldt - ikke af atletikklubben men sagen er anmeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce