Annonce
Læserbrev

Trafik. Endnu et slag for cyklisterne i Viborg

Læserbrev: Mange tak til Villy Lauritsen for i lørdagens avis at slå et slag for cyklerne. Det er utroligt, når man ser på alle fordelene ved cykler frem for biler, at der ikke er større fokus på forholdene for cyklister i forhold til biler. Det gælder folkesundhed, klima, økonomi, plads i byen, forurening i byen m.m.

Jeg er helt enig i det, Villy Lauritsen skriver. Jeg er især glad for bemærkningerne omkring brosten. Jeg forstår godt, at nogle finder det smukt og nostalgisk med brosten. Men det er da ikke brugervenligt. Ud over, at det også larmer ved kørsel med biler, så er det ulideligt at cykle på.

Har man spurgt gangbesværede og dem, der bruger stilethæle, hvor behagelige brosten er at færdes på? Det kunne så nemt som ingenting være løst for cykler og fodgængere ved at lave en forholdsvis smal passage på vejen, med jævn belægning. Gerne sten eller fliser.

Desuden vil jeg gerne fremføre, at der er urimelige forhold for cyklister, der kommer fra øst-byen. Og det er dog en del fra Asmild, Overlund, Houlkær og længere væk fra. Når man kommer ad Sct. Mathias Gade og når til Sct. Mogens Gade, skal man af cyklen og trække resten af vejen.

Hvorfor er fortovet ved Latinerhaven ikke indrettet som en cykelbane. Nogle vil sige, at ”ingen tager da skade af at trække cyklen et stykke”. Andre ville nok sige ”hvorfor gøre det bøvlet for cyklister, når man så let kunne gøre det lettere?”. By- og vejplanlæggere vil nok sige, at ”så skal man jo krydse Sct. Mathias Gade ved Kompagnistræde”. Ja, men Sct. Mathias Gade skal jo krydses for en cyklist under alle omstændigheder!

Det gør heller ikke passagen lettere, at ”Latinerly” på det andet fortov (gratis?) har knopskudt deres restaurationsområde ud over det meste af fortovet. Først med et par små cafeborde til nu at være udstyret med diverse inventar, der absolut ikke gør passage med cykel lettere - tvært imod næsten umulig.

Et sidste hjertesuk. Hvorfor er kantsten næsten altid med skarpe granitkanter? Hvor mange alvorlige cykelulykker med alvorlige personskader kunne være undgået, hvis man i stedet havde skrå kanter på kantstenen, så kunne cyklerne komme op og ned over dem? Og måske kunne vi cyklister få lidt hjælp fra bilister, der har fået ødelagt dæk på disse kantsten?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce