x
Annonce
Læserbrev

Trafik. Hærvejsmotorvejen er ikke klimaforsvarlig

Læserbrev: Erland Aarup skriver i fredagsavisen, at han mangler beviser for, at en motorvej ikke er klimaansvarlig, når vi måske engang får udfaset diesel og benzin til fordel for el og brint.

Det kan Erland Aarup læse i den nyligt udgive VVM-redegørelse for en den sydlige del af Hærvejsmotorvejen mellem Haderslev og Give. Her står der, at der til anlæg og vedligeholdelse af motorvejen vil være en CO2-udledning på 313.000 ton CO2.

Hertil kommer CO2 udledningen fra trafikanterne. I år 2030 forventer man en udledning af CO2 på 32.000 ton fra den øgede trafik, som motorvejen vil udløse. Tallet fra året 2030 tal skal ganges passende op til at udfylde projektets 50-årige periode. Udledningen vil naturligvis afhænge af, hvor hurtigt den tekniske udvikling foregår, og hvor hurtigt bilparken udskiftes – og om det lykkes at udskifte bilparken.

Endvidere slår Erland Aarup på, at el og brint vil være løsningen for al trafik. En brugbar teknologisk løsning til brint til biler og lastbiler er ikke fundet endnu. Desuden er en teknisk løsning på el som drivmiddel til lastbiler endnu ikke fundet. Spørgsmålet er om, man nogensinde kan finde sådan en løsning.

Endelig går Erland Aarup ud fra, at vi har el i uanede mængder. Til den hastigt stigende trafik i Danmark vil der imdlertid ikke være grøn el nok i fremtiden.

Der er al mulig grund til at skrinlægge alle motorvejsplaner. Motorveje bliver aldrig bæredygtige.

Ellen Frydendal
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hverdagsbetjentenes storhedstid

Annonce