Annonce
Rundt om Viborg

Trafik: Landsby-hovedgade trafikeret som en hovedvej

Hovedgaden i Frederiks er stærkt trafikeret, men generelt kører bilisterne pænt gennem byen. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce

Frederiks: Hovedgaden i Frederiks - Nørregade/Søndergade - er næsten lige så trafikeret som den nærliggende hovedvej 12 mellem Viborg og Herning.

Det skriver Borgernyt, Alhedens Borgerforenings blad, med henvisning til trafikmålinger foretaget af Viborg Kommune i tidsrummet 2017-2019.

Trafikmålingerne viser, at der i gennemsnit per døgn kører 5486 trafikanter gennem hovedgaden i Frederiks. På hovedvej 12 nord for Frederiks (mod Viborg) er der i gennemsnit 6610 kørende, mens antallet på hovedvejen mod syd ved Karup er 6890.

Der er næppe udsigt til, at trafikmængden gennem Frederiks falder, for hovedgaden er jo identisk med en stor landevej, der til den ene side går mod Skive og den anden mod Aarhus. Men i forbindelse med den forestående, kommunale områdefornyelse er der planer om nye fodgængerovergange og i det hele taget mere trafiksikkerhed.

Det ser dog ud til, at de fleste trafikanter overholder fartgrænsen på 50 km/timen gennem Frederiks. Målingen viser en gennemsnitsfart på 46,4 km/timen midt i hovedgaden.

Hurtigere går det naturligvis på de store veje uden for byen. På hovedvej 12 er gennemsnitshastigheden målt til 84,4 km/timen, mens den på vejen mellem Frederiks og Grønhøj er 85,9.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce