Annonce
Rundt om Viborg

Hun var sandsynligvis den sidste, der talte med trafikdræbt værnepligtig: - Det er ikke til at forstå

Den 22-årige værnepligtige, der mandag aften blev trafikdræbt uden for Flyvestation Karup, kom fra KFUM-soldaterhjemmet, hvor der naturligvis også blev flaget på halv tirsdag. Foto: Morten Dueholm
Den 22-årige, der mandag aften blev offer for en flugtbilist, kom fra KFUM-soldaterhjemmet, da han blev påkørt uden for flyvestationens hovedvagt.

Karup: - Det er meget tragisk, og vi er meget berørte.

Det siger Anne Schrøder, der sammen med sin mand, Allan Schrøder, leder KFUM's soldaterhjem i Kølvrå. Og som muligvis var den sidste, der talte med den 22-årige værnepligtige mand, der mandag aften blev trafikdræbt af en flugtbilist ved Flyvestation Karups hovedvagt og tæt på soldaterhjemmet.

Anne Schrøder fortæller, at den 22-årige, der har grønlandsk baggrund, kom en del på soldaterhjemmet, og at hun personligt havde flere dybe samtaler med ham.

- Vi talte også sammen i går og sagde godnat til hinanden, da han gik som den næstsidste. Derefter ville han gå over på flyvestationen. Det er ikke til at forstå, at det skulle ske, siger soldaterhjemslederen.

På KFUM's soldaterhjem, der er et populært værested især blandt de værnepligtige på flyvestationen, bliver den afdøde mindet i forbindelse med aftensangen.

På Flyvestation Karup, som den trafikdræbte var tilknyttet som værnepligtig, blev soldaten tirsdag mindet på forskellig vis, ligesom der blev taget psykisk hånd om hans kolleger og venner.

Fokus på kolleger

Folkebladet har i forbindelse med ulykken også kontaktet Flyvestation Karup. Oberst Palle Mikkelsen, chef for Operations Support Wing, som de værnepligtige hører under, er kommet med følgende, skriftlige kommentar:

"Det er en forfærdeligt tragisk hændelse, der påvirker alle på hele flyvestationen - og i særdeleshed den afdødes kolleger, de andre værnepligtige. Vores tanker går til de pårørende i dag, men vores hovedfokus er på venner og kolleger her på Flyvestationen. Vi sørgede for at underrette dem, der var på Flyvestationen i aftes, og havde alle samlet klokken 07.45 her til morgen (tirsdag morgen - red.). De værnepligtige følger i dag de planlagte aktiviteter, men vi har sørget for, at alle er blevet informeret, og at alle har nogen at tale med. Vi har aktiveret forsvarets interne støttegruppe, "Organisationen for personlig rådgivning og kollegastøtte", og de er til stede og tager samtaler med de medarbejdere, der har brug for det.

Viser det sig, at deres kompetencer ikke er tilstrækkelige, vil de sørge for, at folk får mulighed for at tale med en krisepsykolog".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce