Annonce
Viborg

Trafikforholdene omkring Nytorv skal undersøges nærmere

Johannes Vesterby understreger, at Nytorv ikke bliver lukket for biltrafik. Arkivfoto: Morten Pedersen
Forvaltningen skal i samarbejde med beboere og handelslivet komme med forslag, der kan gøre det nemmere for de "bløde" trafikanter.
Annonce

Viborg: Skal Nytorv og omliggende gader lukkes for biltrafik, eller skal trafikken lægges om på andre måder ved for eksempel chikaner og andre fartdæmpende foranstaltninger?

Meningerne er mange og delte, når både handelslivets, restaurationslivets, beboernes og trafikanternes ønsker og behov skal tilgodeses.

Derfor er der nu afsat 350.000 kroner til at finde nærmere ud af, hvad der giver mest mening, før man går i gang med eventuelle permanente renoveringer/forandringer af ikke mindst den østlige del af Sct. Mathias Gade og St. Sct. Hans Gade.

Baggrunden for at foretage ændringer i området er, at de "bløde" trafikanter, cyklister og gående skal have bedre forhold, ligesom  der også er et udpræget ønske om at undgå uvedkommende trafik i området.

Bevillingen på de 350.000 kroner skal bruges til, at forvaltningen i samarbejde med beboerrepræsentanter og Vi er Viborg kan komme med kvalificerede bud på, hvordan problemerne kan løses. Tanken er også, at man for eksempel ved at opsætte plantekasser og lave midlertidig opstribning kan afprøve løsninger, før de eventuelt gøres permanente.


Vi skulle gerne finde de løsninger, der tilgodeser alle parter, inden vi bruger alt for mange penge på permanente løsninger.

Johannes Vesterby, formand for teknisk udvalg


Annonce

Nytorv lukkes ikke

- Vi skulle gerne finde de løsninger, der tilgodeser alle parter, inden vi bruger alt for mange penge på permanente løsninger, og så er det også vigtigt, at det, der bliver lavet, vil kunne være en del af en større løsning for hele området, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby.

Han understreger, at det ikke ligger i oplægget fra politikerne, at man kan komme med forslag om, at biltrafikken hen over Nytorv helt skal sløjfes.

- Vi vil bevare sivetrafikken hen over torvet og p-pladserne på torvet. Det fungerer ganske fint. Vi vil derimod gerne forhindre den unødvendige trafik, og på den baggrund har vi også vedtaget, at vi vil søge politiet om en permanent hastighedsgrænse på 20 kilometer i timen hen over Nytorv over Kompagnistræde og Sct. Mathias Gade til Sct. Leonis Gade, siger Johannes Vesterby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce