Annonce
Viborg

Tre år med collager

Tribute to Viborg hed Sergei Sviatchenkos seneste collage-projekt. Nu er han en bærende kraft i et nyt. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Viborg Kommune, fonde og private investorer er fundamentet for tre festivaler, hvor collager er udtryksformen.
Annonce

Viborg: Less Festival for Contemporary Collage Art er navnet på en nystiftet selvejende institution, der som ambition blandt andet har at arrangere en collage-festival i Viborg de kommende tre år - første gang allerede i 2020.

På de bærende konstruktioner fra projektet Tribute to Viborg hviler det nye, hvilket betyder, at den Viborg-baserede ukrainske kunstner Sergei Sviatchenko atter er det kunstneriske omdrejningspunkt i festivalerne, der har et samlet budget på omkring en million kroner årligt.

Viborg Kommune støtter med 100.000 kroner årligt - altså i alt 300.000 kroner.

- Vi må erkende, at Sergei Sviatchenko ude i den store verden er et endog meget kendt navn, når det handler om collagekunst. Jeg synes, at Tribute to Viborg var et rigtig godt projekt, hvor man udnyttede nogle af byens tomme butikker til at vise kunst af høj kvalitet, der ikke bare blev bemærket i Viborg, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget i Viborg Kommune, socialdemokraten Mads Panny.

Less Festival for Contemporary Collage Art skal med klicheen "få Viborg på landkortet" som værende stedet, hvor man drager til, hvis man vil opleve og sågar skabe collager.

Festivalen skal udfordre og stimulere publikum, både børn og voksne, til at se kreativt på billeder, klippe, lege og skabe egne collager. Det er en formuleret ambition, at den nye festival skal kunne opnå en høj status blandt kunstnere og almennyttige fonde, med henblik på at tiltrække internationale topnavne. Festivalen vil kunne benyttes som en af flere særlige aktiviteter, der manifesterer Viborg som Unesco – Creative City of Media Arts.

Budgettet for festivalen i 2020 er på 1.050.000 kroner, hvoraf fonde og sponsorer medfinansierer 650.000 kroner og Kulturregion Østjysk Vækstbånd medfinansierer 200.000 kroner inden for temaet ”Kulturelle Byrum”.

Den Jyske Kunstfond har i øvrigt lige besluttet at støtte med yderligere 100.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce