Annonce
Viborg

Tre døde i brand på Djursland: Skærpede brandkrav kræver langvarigt ophold på Banebo

Møllehuset står lige nu tomt. Foto: Morten Dueholm
En dødsbrand i et plejecenter sidste år har skærpet kravene rundt om i landet. I Viborg Kommune betyder det, at 16 ældre, plejekrævende borgere er blevet genhuset andetsteds året ud.

Viborg: En dødsbrand i et plejecenter på Djursland har resulteret i skærpede brandkrav rundt om i kommunerne, også i Viborg, hvor man i det psykiatriske pleje- og omsorgscenter Møllehuset fandt ud af, at man ikke længere levede op til kravene.

Det har nu resulteret i, at alle 16 beboere er genhuset andetsteds. 14 af de ældre er rykket ind på Banebo, de øvrige to et andet sted.

- Og det er gået godt, fortæller Maila Tandrup, omsorgschef i Viborg Kommune.

Bygningerne, som rummer Møllehuset, ejes af Boligselskabet Viborg, som ifølge omsorgschefen har kontakt til en ekstern rådgiver, som er ved at finde frem til de muligheder, der er.

- Der går 14 dage endnu, før jeg får en afrapportering, vurderer Maila Tandrup.

Annonce

Sårbar gruppe

Beboerne flyttede for cirka tre uger siden, og omsorgschefen forestiller sig, at de kommer til at bo på deres nye adresse året ud, mens der blandt andet installeres sprinkleranlæg med videre.

- Beboerne kommer ikke tilbage, før vi er færdige med at bygge om. De skal ikke bo i byggerod, og brandsikkerheden skal også være godkendt, før de vender tilbage, siger Maila Tandrup.

Hun er særligt glad for, at langt de fleste af Møllehusets beboere kunne indkvarteres det samme sted, så de får så meget af det sædvanlige personale omkring sig.

- Ellers havde det været en stor opgave, for det ér en gruppe beboere, som er sårbare, fortæller hun.

Skal tilbage

Møllehuset er indrettet i tre små etager som et småt, hyggeligt bofællesskab, og dets beboere er glade for at bo bynært. Derfor er planen altså også, at de skal vende retur til deres hjem, hvor de også har lejekontrakter til.

- Selvfølgelig kan der ske noget i processen, som jeg ikke kender til endnu, og som gør, at der kan blive truffet en anden beslutning - at det bliver for dyrt, eller noget teknisk, det ved jeg ikke, før jeg har fået den endelige afrapportering. Men lige nu er målet, at beboerne kan komme tilbage, siger Maila Tandrup.

Tre kvinder på 91, 93 og 95 år mistede livet, da der udbrød brand på plejecenteret Farsøhthus i Allingåbro på Djursland 3. august sidste år. Centeret levede ikke op til kravene, og siden blev brandsikkerhedskravene skærpet rundt om i landet.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce