Annonce
Viborg

Tre dyster om børnekulturpris - her er kandidaterne

<p>Hvem skal have børnekulturprisen.</p>

For femte gang uddeler Kulturprinsen i samarbejde med Nordea-fonden en lokal børnekulturpris.

Skuespilleren Jesper Asholt voksede op i Bjerringbro og var en ivrig trommeslager i et band, da han gik på det daværende Viborg Amtsgymnasium. Torsdag eftermiddag slår Jesper Asholt på tromme for den lokale børne- og ungekultur, idet han causerer om »Kultur i børnehøjde«.
Jesper Asholts indlæg er en del af programmet, når Nordea-fonden og Kulturprinsen holder prisfest. Festen er for de tre nominerede til årets børnekulturpris - og ikke mindst for vinderen.
I 2005 uddelte Kulturprinsen som børne- og ungekulturens udviklingscenter for første gang en kulturpris. Den var i sit afsæt landsdækkende. Siden blev prisen rent lokal, og torsdag kommer den lokale børnekulturpris ud for femte gang. I år er den på 10.000 kroner.
Annonce

Syv indstillede

Dommerne fandt blandt syv indstillede emner frem til de tre, der skal helt frem til den afsluttende runde. Alle levede op til prisens fulde ordlyd: »Gode Liv Pris - Viborg Børnekulturpris«, altså til alliancen mellem børnekultur og et godt liv.
Sidste år gik prisens da 15.000 kroner til Andreas Horsfeldt Jensen, der sammen med andre unge har dannet foreningen Musik-Camp, der står bag musikfyldte sommerlejre for børn.
Prisfesten finder sted i Café Brændpunktet, Borgerhuset Stationen. Klokken 15.30 byder centerchef Ulla Voss Gjesing velkommen, hvorefter Jesper Asholt kommer på med sit causeri. Derpå et musikalsk indslag, før byrådsmedlem Gudrun Bjerregaard (V), formand for Kulturprinsen, klokken 16.30 kan holde nomineringstalen. Herefter uformelt samvær indtil klokken 17 - blandt børnekulturens folk kaldet »fri leg«.
Herunder præsenteres de tre kandidater
Annonce

Fire fra teatrets verden er på spring

Diana Dalmose, Marc Bray, Jesper T.L. Nielsen og Lene Mortensen (Luni Smil) er nomineret som en samlet gruppe.
De er alle fire vokset op i Viborgs amatørteatermiljø og har medvirket i stort set samtlige børnekulturelle begivenheder i Viborg igennem de seneste 10 til 15 år.
Ifølge indstillingen bidrager de altid med godt humør og stor iderigdom og kreativitet, når der skal laves noget ud over det sædvanlige for børn i Viborg. Alle fire har adskillige gange været med til at arrangere halloween for børn i Bjerringbro, Store Legedag for børn på Nørresøbadet og Kulturnat i Viborg. Senest har de også bidraget til Snapsting, ligesom de i mange år har været aktive under sommerens Kongehyldningsspil.
Lene Mortensen og Marc Bray har begge en uddannelse som omsorgsklovn. Som Luni Smil har Lene Mortensen gjort sig kendt og elsket af mange børn i Viborg.
Diana Dalmose, Marc Bray og Jesper T.L. Nielsen har i deres daglige pædagogarbejde med børn og unge at gøre. Med til nomineringen hører, at de også her gør en indsats langt ud over det vanlige.
Annonce

Når it-nørderi får en højere mening

Coding Pirates, Viborg, er nomineret til børnekulturprisen.
Siden august 2015 har Coding Pirates som en del af en landsdækkende organisation fået stablet et vellykket tilbud på benene for teknikinteresserede børn og unge. En gruppe af frivillige fædre spiller en stor rolle i arbejdet.
De tager i høj grad på sig, at børnene lærer at være producerende, skabende og innovative med teknikken - ikke blot forbrugende - i en legende atmosfære. Det har vist sig, at tilbuddet i Viborg Hovedbiblioteks »Testlab« også har bud efter børn, der ellers har svært ved at deltage i foreningslivet.
Forældrene brænder for at gøre it til en leg med indhold. Det hele sker under vingerne af »Coding Pirates Manifest« om det kreative it-laboratorium.
Annonce

De unge lærer balancens kunst

Ole Kristensen fra Viborg Trial Klub er ikke bare lokalt og nationalt en fremtrædende skikkelse i trialsporten. Også internationalt er Ole Kristensen fra Vejrumbro kendt.
Men i hele sit virke har han aldrig svigtet den enkelte unge, som også i livet har lært at holde balancen, når vedkommende har gået i hans »skole«.
Engang sagde han til folkebladet om disse drenge:
»Trial handler ikke om fart. I starten ræser drengene rundt herude, men så falder de et par gange og finder ud af, at det handler om kontrol, opmærksomhed og præcision.«
Han er nomineret til børnekulturprisen for at samle, skabe og udvikle en sportsgren, som ikke er fodbold eller håndbold. Børn og unge har fået endnu en tillokkende mulighed.
I øvrigt driver han Trial Action, og han er selv en passioneret trialkører. Det cykler sådan set bare derudad for ham, og næste år når han et højdepunkt med verdensmesterskaberne i trial for de 9-16-årige ryttere, som afvikles i Viborg Kommune.
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Debat

I skal huske at stemme den 16. november

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Annonce