Annonce
Sport

Tre gange guld til brandvarme Eastside ved stort futsal-mesterskab

Eastsides talentfulde U19-drenge tog en flot guldmedalje. Foto: Eastside Viborg
Eastside Viborgs ungdomshold viste skræmmende styrke ved jysk/fynske mesterskaber i futsal i weekenden. Hele 13 hold havde kvalificeret sig til mesterskaberne, hvor fire medaljer blev spillet hjem til Viborg. En af sølv, tre af guld.

Viborg: Indendørsfodbold uden bander og med en halvtung fodbold. Futsal har vundet stort indpas i fodboldklubben Eastside Viborg. Flere ungdomshold spiller det tekniske spil i vinterhalvåret, og niveauet er højt.

Det vidner de netop overståede jysk/fynske mesterskaber om. Hele 13 Eastside Viborg-hold havde kvalificeret sig til stævnet, og fire af dem gjorde så god en figur, at de kunne tage medaljer med hjem til domkirkebyen.

U14-drengene kæmpede sig til en sølvmedalje, mens U16-drengene, U18-pigerne og U19-drengene snuppede guldmedaljerne og retten til at kunne kalde sig jysk/fynske mestre det næste års tid.

- Futsal i Eastside er kommet for at blive. Vi har arbejdet seriøst med det i en årrække, og det er nærmest blevet en kultur i klubben, at holdene vælger at spille futsal i vinterhalvåret, siger U19-træner Rasmus Veng.

Han kunne se sit dygtige U19-hold knuse - næsten - al modstand i weekendens stævne. I den indledende pulje blev det til seks sejre og én uafgjort, mens både semifinalen og finalen blev vundet ganske komfortabelt. I alt var de unge drenge i aktion ni gange i løbet af lørdag og søndag, så det var en træt flok, som kunne løfte pokalen søndag eftermiddag.

- Det var virkelig nogle trætte drenge, men vi formåede at holde hovedet koldt i de afgørende situationer, og det kan nok tilskrives vores brede trup. Vi var 10 spillere af sted (der er fem spillere på banen ad gangen, red.), så vi kunne skifte ud, uden at det ændrede vores niveau, beretter Rasmus Veng, som generelt glæder sig over, at klubben havde stor succes ved mesterskabet.

- Futsal er stadig en lille sport, så det er på et lidt tyndere grundlag, at vi var kvalificeret til jysk/fynske mesterskaber i næsten alle årgange. Men det skal ikke tage noget fra præstationen. Det var rigtig godt.

De tre sejrende Eastside-hold har kvalificeret sig til final four, som danmarksmesterskaberne i futsal kaldes. Det stævne spænder af den 7.- og 8. marts i Holbæk.

Eastside Viborg til de jysk/fynske mesterskaber

U13-piger (2 hold): Sjette- og syvendepladsen

U14-drenge: Sølvmedaljer

U15-piger (2 hold): Femte- og syvendepladsen

U15-drenge (2 hold): Syvende- og ottendepladsen

U16-drenge (2 hold): Guldmedaljer og sjettepladsen

U17-drenge: Sjettepladsen

U18-piger (2 hold): Guldmedaljer og syvendepladsen

U19-drenge: Guldmedaljer

Eastsides U18-piger, Viborg Q, vandt alle sine kampe til weekendens finalestævne. Det kastede naturligvis en guldmedalje af sig. Foto: Eastside Viborg
U16-drengene tog ligeledes en guldmedalje i weekenden. Foto: Eastside Viborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce