Annonce
Erhverv

Tre iværksættere udvalgt til kinesisk konkurrence

De tre vindere af iværksætterkonkurrencen skal nu til Kina for at konkurrere. Privatfoto
Tre danske firmaer skaffede sig adgang til Kina gennem en konkurrence gennemført af Viborg Kommune og Agro Business Park i Foulum.

Viborg/Foulum: Tre danske iværksætter-virksomheder kan se frem til, at de skal til finalen i den kinesiske iværksætterkonkurrence Yellow Crane Cup. Adgangen til finalen fik de, da de opnåede de tre bedste placeringer i den danske runde af Yellow Crane Cup i Viborg. Til iværksætterne var der i alt 85.000 kroner i præmiepenge og flybilletter til Wuhan i Kina, hvor finalen holdes.

Førstepræmien til den endelige vinder er en million kroner, der skal bruges til at etablere sig på det kinesiske marked.

Den kinesiske iværksætterkonkurrence udspringer i China Optics Valley i Wuhan i provinsen Hubei, og det var første gang, at der blev holdt en international runde af innovationskonkurrencen i Danmark.

Vinderne af førstepræmien på 50.000 kroner blev den århusianske virksomhed Farrow Tech, der har udviklet et overvågningssystem til at mindske dødeligheden blandt smågrise. Dødeligheden er på 21 procent, og systemet er koblet op på et termografisk kamera, der giver landmanden besked, hvis der går for lang tid mellem fødslerne. Det indikerer, at soen har brug for hjælp.

Annonce

Proteiner og uddannelse

Andenpladsen med en præmie på 25.000 kroner gik til Dueholm Technology, der har udviklet en metode til at udvinde kvalitetsproteiner til foder af blade fra industri-hampeplanten. Bladene er et restprodukt, som indtil nu ikke har kunnet bruges til noget. Proteinet har en kvalitet og en optagelighed, som er bedre end sojaprotein.

Tredjepladsen gik til Nordic Praxis, der blev præmieret med 10.000 kroner. Virksomheden har udviklet en uddannelsesesplatform, der gør det muligt at opskalere eksport af uddannelser fra Danmark til Kina ved at gøre dem digitale. Særligt inden for sundhedssektoren har man i Kina et stort behov for at uddanne kompetente medarbejdere til ældrepleje, men det er begrænset, hvor mange danske undervisere, man kan sende til Kina. Med den nye platform kan man uddanne mange flere kinesere, uden at det kræver, at danske sygeplejersker skal rejse til Kina.

Æresborger rejser med

Lars Visbech Sørensen, der er direktør i Agro Business Park, er ikke i tvivl om, at de tre virksomheder vil gøre en god figur i Kina. De overbeviste dommerne om, at de var de helt rigtige at sende af sted.

- Den profilering, eksponering og synlighed, som en international konkurrence som Yellow Crane Cup bidrager med, er uvurderlig og vil give virksomhederne en god indgang til det kinesiske marked, siger han.

Konkurrencen er afviklet i et samarbejde mellem Viborg Kommune, Agro Business Park og Peter Mose Larsen, som er æresborger i Wuhan og har været dommer i den kinesiske del af konkurrencen tidligere år. Han rejser selv med virksomhederne til finalen i Wuhan. Her skal de dyste mod virksomheder fra Kina, USA, Australien og Storbritannien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Annonce