Annonce
Bjerringbro

Tre kunstnere tager imod i hjemmet

Keramiker Irene Søgaard (tv) og billedkunstnerne Eva Andersen og Karna Vestergaard har alle arbejdet med kunst i mange år og nyder at diskutere teknikker med andre. Foto: Morten Dueholm
Åbne Atelierdøre i Silkeborg breder sig igen i år til Bjerringbro-området.

Bjerringbro: Når kunstnerne i Silkeborg-området for 26. gang inviterer til det årlige arrangement Åbne Atelierdøre 24. og 25. august, så er der traditionen tro også kunstnere fra Bjerringbro-området med.

Igen i år deltager keramikeren Irene Søgaard fra Hvorslev, samt billedkunstnerne Karna Vestergaard fra Bjerring og Eva Andersen fra Tange. De tre kvinder har været med 12-15 gange, og de glæder sig alle til at vise deres kunst frem.

Eva Andersen og Karna Vestergaard udstiller billeder i det meste af deres hjem i den weekend. Det er netop det at kunne udstille hjemme og vise deres værksted frem, som gør at de deltager år efter år.

- Det er spændende at vise folk, hvad man går og arbejder med. Blandt gæsterne er også andre kunstnere, og det er dejligt at diskutere teknikker med andre, som også arbejder kreativt og lade sig inspirere af dem. Der er jo ikke noget hemmeligt i det, siger Karna Vestergaard.

Annonce
- Det er spændende at vise folk, hvad man går og arbejder med. Blandt gæsterne er også andre kunstnere, og det er dejligt at diskutere teknikker med andre, som også arbejder kreativt og lade sig inspirere af dem. Der er jo ikke noget hemmeligt i det.

Karna Vestergaard, billedkunstner.

Efterskoleelever

Irene Søgaard har åbent året rundt i sit værksted, og flere foreninger har haft hendes værksted som udflugtsmål. Ved Åbne Atelierdøre har hun også gang i rakuovnen, så gæsterne kan se, hvordan hun arbejder med leret.

- Det sker jævnligt, at der dukker folk op i mit værksted, som forleden da en familie fra Hammel kom forbi med deres feriegæster fra Australien, fortæller hun, som også arbejder sammen med Gudenådalens Efterskole, hvor eleverne kan få brændt deres keramik i hendes ovn.

Som kunstner er der mange muligheder for at vise sig frem, og de tre kunstnere er glade for at være blandt de 93 kunstnere, som i år er med i Silkeborg-arrangementet. Det er et betydeligt større geografisk område og større spændvidde i kunsten end i de helt lokale åbne atelierdøre i Bjerringbro-området senere på året.

- Jeg synes, at det bliver for snævert. Jeg er med i Silkeborg-arrangementet for at få min kunst længere ud end lige i lokalområdet. Desuden har foreningen en hjemmeside, som er åben hele året, siger Karna Vestergaard.

Hun har udstillet i sit hjem på Storhedevejen ved Bjerring siden 2009 og har de fleste gange haft mere end 100 gæster på en weekend.

Inspiration

Selv om de alle tre har arbejdet med deres kunst i mange år, så har de ikke svært ved at få nye ideer.

Eva Nielsen er som den eneste af de tre stadig på arbejdsmarkedet. Hun er uddannet psykiatrisk ergoterapeut, og det var en beboer på det bosted, hvor hun er ansat, der havde malet med vandfast tusch på væggen, som gav hende inspiration til at bruge netop vandfast tusch på sine billeder.

De tre kender alt til, at inspirationen kommer, når man er optaget af andre ting. Eva Andersen noterer idéen på en seddel og sætter den op på væggen, mens Karna Vestergaard mere end en gang er stået op midt op natten for at male.

- Det sker, at idéen er så god, at man bare må stå og komme i gang, selv om det er midt om natten, siger hun med et smil.

Irene Søgaards krukke er blandt andet pyntet med bark, før den blev brændt.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kuber i gågaden bliver forsinket

Annonce