Annonce
Sport

Tre lokale klubber går sammen for at udvikle drenge- og herrehåndbolden i Viborg

Ole Bitsch er idemand bag et nyt samarbejde, der skal udvikle drenge- og herrehåndbolden i Viborg. Arkivfoto: Morten Dueholm

Drenge- og herrehåndbolden i Viborg trænger til et løft. Det er baggrunden for, at tre lokale klubber går sammen om at skabe en overbygning, som skal øge antallet af drengespillere i de ældste årgange.

Viborg: Viborg Forenede Håndboldklubber.

Det er navnet på en helt ny overbygning, som skal styrke og udvikle drenge- og herrehåndbolden i Viborg.

Bag navnet står håndboldafdelingerne hos Søndermarkens IK, Hald Ege-Ravnstrup KFUM og Asmild FH, ligesom flere ungdomsuddannelsesinstitutioner er tænkt med i samarbejdet.

Viborg FH skal udvikle sig henover de næste tre år. I første omgang handler det om, at man fra sommer får skabt et godt miljø og fælles hold for U17-spillere. Herefter skal U19-niveauet med, mens sidste step er et samarbejde på seniorniveau.

Ideen om et nyt håndboldsamarbejde er født af den tidligere topspiller og nuværende divisionstræner i Skive, Ole Bitsch, der også er med i den arbejdsgruppe, som arbejder med projektet.

- Jeg synes ikke, at drenge- og herrehåndbolden er blevet prioriteret nok i Viborg by. Så jeg har hjemme bag min computerskærm i et stykke tid siddet og arbejdet med et projekt, som jeg ville præsentere for de lokale klubber, siger Ole Bitsch, som repræsenterer Asmild FH i samarbejdet.

Baggrunden for, at et samarbejde er nødvendigt, er, at klubberne har svært ved at have nok spillere til at lave egne hold på det alderstrin, som efter sommerferien kommer til at hedde U17. En del af udfordringen er, at rigtig mange spillere efter U15-tiden tager på efterskole, hvilket gør det svært for de lokale klubber at stille hold, og dermed mangler der slet og ret et tilbud til spillerne, når efterskoletiden er forbi. Det har medvirket til, at antallet af drengespillere generelt er faldet betragteligt.

- Vi er sårbare som by, hvis vi ikke prøver at få de drenge tilbage igen. Vi risikerer jo, at de bliver i Vejle, Ikast, eller hvor de nu går på efterskole. Og det, synes vi, er ærgerligt, for vi vil jo gerne have dem tilbage hertil, siger han.

Han er sikker på, at man ved at skabe et godt miljø, hvor man samler mange spillere omkring et dygtigt trænerteam i en overbygning, hvor der er plads til både elite og bredde, kan skabe et godt fundament for drenge- og herrehåndbolden i byen. Han er dog klar over, at det hele ikke bliver godt med et trylleslag, og netop derfor er det også en strategi med et sigte et godt stykke ud i fremtiden.

- Men vi tør godt love, at det bliver godt - og det bliver helt sikkert en ny måde at tænke drenge- og herrehåndbold på her i byen, siger Ole Bitsch, der også regner med, at Viborg FH inden længe kan præsentere trænerteamet til den kommende sæson.

- På den lange bane håber vi, at vi kan få skabt et godt grundlag for seniorhåndbold i byen - måske på 1. divisionsniveau. Men vi må se, hvad byen kan bære i samarbejde. For det er noget, der skal bæres ved, at vi dyrker vores egne talenter. Men se lige på, hvor mange dygtige Viborg-spillere vi har løbende rundt på Mors eller andre steder i landet. Dem skal vi have tilbage og være en del af Viborg, siger Ole Bitsch.

På den lange bane håber vi, at vi kan få skabt et godt grundlag for seniorhåndbold i byen - måske på 1. divisionsniveau. Men vi må se, hvad byen kan bære i samarbejde. For det er noget, der skal bæres ved, at vi dyrker vores egne talenter.

Ole Bitsch, idemand bag nyt håndboldsamarbejde
Håbet er, at man ved at samle mange drengespillere kan skabe et godt miljø, der er så godt, at man kan fastholde flere i sporten.

Fantastisk ide

Arbejdet med overbygningen er rigtig langt. Den skal have en selvstændig bestyrelse, og der er stadig løse ender, men en arbejdsgruppe er godt i gang.

I arbejdsgruppen sidder Keld Jørgensen fra SIK, Lars Hansen og Michael Skjern Hansen fra SIK og altså Ole Bitsch.

SIK er den store klub i området, og det er planen, at Liseborg bliver centrum for samarbejdet. Det er dog tanken, at der også skal trænes i Hald Ege og hos Asmild FH. Det er også tanken, at det er SIK's licens, som man på sigt skal bruge på seniorniveau. Her spiller SIK's herrehold aktuelt i 3. division.

Ole Bitsch er også blevet positivt overrasket over, hvor godt der er taget imod ideen, da han var rundt for at præsentere den.

- Alle tre klubber har set en god ide, og alle har netop været udfordret på de årgange, som vi vil arbejde med. Vi rammer et tidspunkt, hvor der er mange ting, som trækker i de unge. Der er vildt mange tilbud, og derfor er det nødvendigt, at vi skal samle det hele, så vi laver et fedt miljø, hvor de unge mennesker har lyst til at være, siger Ole Bitsch.

Viborg HK er også blevet inviteret med i samarbejdet, men har valgt at stå udenfor. Døren er dog ikke lukket for, at VHK kan komme med i samarbejdet på et senere tidspunkt.

Hos SIK var der dog ikke mange betænkeligheder, før man sagde ja til at gå med i samarbejdet.

- Vi synes, at det er en fantastisk ide. Vi har igennem de senere år satset massivt på ungdommen og er indtil 12-års alderen den største klub i Viborg på ungdomssiden. Og vi vil gerne føre det videre ind i det her projekt på drengesiden. Det virker rigtig spændende, siger Keld Jørgensen, der er med i ungdomsudvalget hos SIK.

Her har man netop oplevet, at mange spillere forsvinder i de ældste ungdomsårgange, og selv om man netop nu har omkring 40 herresenior-spillere, så er det få af dem, der er af egen avl. Og det tror Keld Jørgensen på, at man kan lave om på, hvis man via det nye samarbejde får skabt et bedre flow for de unge spillere op gennem rækkerne.

- Det har faktisk været ret let at blive enige om tingene. Det her er simpelthen den overbygning, som vi hos SIK har manglet for at forløse de spillere, som vi hele tiden sender opad i systemet, siger Keld Jørgensen, der er glad for, at det er et projekt, hvor det er slået fast, at der skal være plads til alle - uanset niveau.

- Vi er kendt for den sociale side af håndbolden, og den er også med her. Men alle får den rigtig gode træning. Man bestemmer bare selv, om man vil træne to eller tre gange hver uge. Der skal være plads til hele, så vi får alle med, siger Keld Jørgensen.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tidsplan er klar: Nu river Bach Gruppen Vesterbro Torv ned

Leder For abonnenter

Vesterbro Torv: Så siger vi snart farvel til ruinen!

Rundt om Viborg

Lystfiskere er bekymrede: Karup Å er misfarvet af okker

Debat

Det er vores forbandede pligt at lytte – især til dem der ikke råber højt

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF spillede solid reservekamp mod Hobro - U19-bomber og erfaren Viborg-dreng sprang i øjnene

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Annonce