Annonce
Alarm 112

Tre unge mænd aftalte sex-møder med mænd - og afpressede dem for tusindvis af kroner

De tre sigtede, som er mellem 23 og 25 år, blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag. Arkivfoto: Morten Dueholm
Gennem knap et års tid har tre unge mænd fra Viborg afpresset og bedraget adskillige personer fra hele landet over internettet. Det mener i hvert fald politiet, som på baggrund af flere måneders efterforskning i går, onsdag, rykkede ud og anholdt de tre mænd.

Viborg: Mange måneders politiefterforskning kulminerede i går, onsdag omkring middag, da politiet skred ind på forskellige adresser i Viborg og anholdt tre unge mænd.

Mændene, som er mellem 23 og 25 år, har længe været i politiets søgelys, og nu er de altså blevet sigtet for adskillige forhold om online afpresning og bedrageri.

- Det er en stor bedrageri- og afpresningssag, som vi nu har slået til i. En stor sag med mange forhold og mange forurettede, og det hele er foregået over nettet, siger efterforskningslederen.

Annonce

Falske profiler

Folkebladet var til stede i Retten i Viborg torsdag formiddag. Her nåede avisen at høre anklagerfuldmægtig Katrine Melgaard læse sigtelserne op, inden dommer Laila Nitschke vanen tro smækkede dørene i, da politiet bad om det.

De tre unge er sigtet for i alt 14 forhold, der stort set alle handler om, at de har oprettet falske profiler på de sociale medier Snapchat eller Facebook. Under flere forskellige, kvindelige dæknavne som eksempelvis "Sarah" og "JMosegaard4" aftalte de - i bytte for pengebeløb - at mødes med mænd og "udveksle seksuelle ydelser".

Møderne blev selvfølgelig aldrig til noget. Til gengæld blev mændene afpresset for tusindvis af kroner. Betal, eller vi fortæller din familie og dine venner om, at du køber dig til sex, lød beskeden fra de unge ifølge politiet.

For enkelte kostede affæren mellem 40.000 og 50.000 kroner. For andre var det noget lavere beløb, der blev overført via Mobilepay.

Nogle af sagens ofre blev ligeledes snydt til at sende intime videoer eller fotos af sig selv, og de blev også brugt som afpresning.

Annonce

Flere ofre?

De tre sigtede blev anholdt på adresser i Viborg i går, onsdag, klokken 11.02 og 14.15, og de blev som nævnt fremstillet i grundlovsforhør ved byretten torsdag formiddag klokken ni.

Politiet ønsker dem varetægtsfængslet, og grundlovsforhøret blev holdt lukket, fordi politiet mistænker, at der er medgerningsmænd derude. Meget tyder på, at andre end de tre anholdte har fungeret som mellemmænd og lagt eksempelvis bankkonto til bedrageriet.

Efterforskningsleder Henrik Andersen lægger ikke skjul på, at afpresningssagen slet ikke er efterforsket i bund endnu. Der kan nemlig også være flere ofre end de 14, der indtil videre er opdaget.

- Der vil være en efterfølgende efterforskning, som skal klarlægge yderligere, om der er flere forurettede end dem, vi har nu, siger Henrik Andersen.

Han kan ikke oplyse, hvor mange personer, der ifølge politiets formodning har været udsat for de tre mænds afpresning.

- Vi er slet ikke færdige endnu, siger Henrik Andersen.

De 14 sigtelser imod de tre anholdte handler om strafbare forhold, som angiveligt er begået i perioden fra oktober 2020 til august i år.

Der vil være en efterfølgende efterforskning, som skal klarlægge yderligere, om der er flere forurettede end dem, vi har nu.

Henrik Andersen, efterforskningsleder, lokalpolitiet i Viborg
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Alarm 112

Brandvæsnet tog ingen chancer, da der gik en brandalarm på Grundfos i nat

Viborg

Vild nyhed: Grøn omstilling, gratis fjernvarme og en fond på flere hundrede millioner: - Man skal godt nok have nej-hatten på, hvis man ikke jubler

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Annonce