Annonce
Mad og drikke

Tre opskrifter: Spis ukrudtet i haven

Opskrifter fra bogen "Spis dit ukrudt" af Anemette Olesen. Fotos: Lana Ohrimenko

Med Anemette Olesens kogebog "Spis dit ukrudt" kan du blive inspireret til at udnytte ukrudtet, når du alligevel fjerner det fra bede eller græsplæne i haven. Selv i november kan man finder vilde, spiselige urter i haven, for eksempel fuglegræs, skvalderkål og kløver. Her er tre opskrifter fra "Spis dit ukrudt":

Annonce

Kartoffelmuffins med fuglegræs

Kartoffelmuffins. Foto: Lana Ohrimenko

Ingredienser:

200 g kartoffelmos

2 æg

2 spsk fløde

1 tsk urtesalt

1 dl hakkede blade og stængler af fuglegræs.

Fremgangsmåde:

Kom alle dele i en skål og rør godt sammen . Fordel massen i smurte muffinsforme og bag dem gyldne ved 200 grader i cirka 12 minutter . Vend dem ud af forme ved servering og server både kold og varm.

Kløverpandekager

Kløverpandekager. Foto: Lana Ohrimenko

Ingredienser:

1 dl kløver, eventuelt både blade og blomst

125 g mel

3 dl mælk

2 æg

½ tsk salt

30 g smør

1 tsk vanille

Fremgangsmåde:

Finhak kløveren. Bland de findelte kløverdele med melet og rør mælken i dejen. Pisk dernæst et æg i dejen og rør godt efter hvert æg. Kom salt og vanille i dejen. Smelt smørret på en pande. Kun en lille klat til hver pandekage. Lad dejen hvile i cirka 20 minutter før den bruges. Tilføj eventuelt dejen 1 dl hvidtøl, hvis den synes for tung og tør. Pandekagerne kan rulles sammen og drysses med kløverblomsterblade.

Skvalderkålspesto

Skvalderkålpesto. Foto: Lana Ohrimenko

Ingredienser:

4 dl friske skvalderkålsblade

2 dl olivenolie eller tidselolie

2 spsk parmesanost

12 grønne oliven

Eventuelt 2 spsk syltede hvidløg

Eventuelt 1 buket basilikum

Fremgangsmåde:

Skvalderkålsblade samt olie finthakkes til en lind pasta på foodprocessor. Der tilsættes parmesan og oliven samt syltede hvidløg. Finhak og smag pestoen til med lidt creme fraiche. Brug pesto i stedet for smør på brødet eller som ingrediens i dressinger og kolde saucer. Skvalderkålsbladene drøjer smagen af basilikum, hvis der tilsættes ligeså meget basilikum som blade af skvalderkål.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Restaurant støtter op om Jul i Viborg: Rykker ud på gaden, selvom det giver underskud

Annonce