Annonce
Viborg

Tre politikere sagde nogenlunde ja til Liseborg-handel

Brugerne af Liseborg Centret har i første omgang fået positivt tilsagn om, at de kan drive samlingsstedet i sydbyen videre. Foto: Morten Dueholm

Som udgangspunkt er kulturudvalget med på idéen om, at kommunen skal give Liseborg Centret fra sig. Man vil dog gerne have flere med om bord i beslutningen.

Viborg: Som udgangspunkt er kulturudvalget i Viborg Kommune med på at sælge Liseborg Centret for den symbolske sum på én krone, så det kan blive drevet videre som en selvejende institution.

Idéen er opstået blandt brugerne af Liseborg Centret, og politikerne har altså i første omgang vendt tomlen op.

Når ja'et er med visse forbehold, skyldes det, at kultur- og fritidsudvalget på dets møde i går kun bestod af tre medlemmer, idet næstformand Michael Nøhr (V) samt den orlovsramte Jakob Ekberg (K) var fraværende.

Tilbage sad formand Mads Panny (S), partifællen Birgith Langballe (S) og Niels-Jørgen Ottesen (V).

- Alle synes, det er en god idé at gøre Liseborg Centret til en selvejende institution, men vi kunne godt tænke os at være flere om beslutningen, så alle føler sig inddraget i den. Desuden ønsker vi at drøfte flere detaljer om de vilkår, overdragelsen skal ske på, så man i Liseborg hverken får bedre eller værre vilkår end andre steder, siger Mads Panny.

Annonce

Flere detaljer

Når kultur- og fritidsudvalget næste gang samles, skal grundlaget for en handel gerne kvalificeres, så flere detaljer er på plads. Både i forhold til selve overdragelsen, men også fremtiden, hvor der er store planer om at til- og ombygge centret i sydbyen.

Brugerne af Liseborg Centret - det vil sige Søndermarkens Idrætsklub, Viborg Lawn Tennis Klub og Viborg Squash Klub - har skrevet til politikerne, at man ønsker at drive stedet videre selv, så den efter 15 år i kommunens portefølje fremover skal drives som en selvejende institution sammen med den nært liggende Finderuphøjhallen, som Søndermarkens Idrætsklub allerede i dag benytter sig af.

Viborg Kommune har tidligere besluttet at investere cirka 10 millioner kroner i en ny hal og renovering og forbedring af de eksisterende faciliteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce