Annonce
Sport

Tre uger til VM - Viborg-løber måtte nøjes med DM-sølv

Thijs Nijhuis var en af de danske profiler, men måtte tage til takke med en andenplads ved DM i halvmaraton. Foto: Cph Marathon/Matthew James
Thijs Nijhuis fik DM-sølv på halvmaraton-distancen på en dag, hvor han ikke følte, at han havde fart nok i benene, men udholdenheden var i orden.

København: Thijs Nijhuis kunne ikke forsvare sit danske mesterskab i halvmaraton.

Ved Copenhagen Half Maraton blev han blot næstbedste dansker. Rivalen Abdi Ulad var hurtigere end Thijs Nijhuis i løbet, hvor vinderen Geoffrey Kamworor satte ny verdensrekord.

Thijs Nijhuis kom ind i tiden 1.05:21, og havde en blandet fornemmelse af DM, som var hans sidste konkurrenceløb før det går løs ved VM i maraton i Doha den 5. oktober.

- Jeg gik hen og blev godt og grundigt træt. Men det kan man jo blive i et løb. Jeg fik lagt hårdt fra land og løb de første fem kilometer hurtigere, end jeg nogensinde har gjort. Men så blev jeg sat fra frontgruppen efter 14 kilometer og havde dermed 14 kilometer, som føltes som opad bakke i modvind, sagde Thijs Nijhuis, som fik kæmpet sig i mål i ganske fin stil.

- Jeg prøvede at tænke tilbage på DM 10 kilometer til Royal Run, hvor Adbi Ulad også var stukket af, men hvor jeg hentede ham. Og jeg kom også godt igen - bare ikke nok. Jeg hentede fem-seks sekunder per kilometer på ham de sidste fire kilometer, men han havde fået et for stort hul, sagde Viborg-løberen, som dermed måtte nøjes med DM-sølv efter at have vundet DM-guld på distancen sidste år.

- Jeg havde da rigtig gerne vundet, men jeg ved, at Abdi er god, og han har løbet halvmaraton 40 sekunder hurtigere end jeg i år, så det er ingen skam at tabe til ham, sagde Thijs Nijhuis, som gerne ville have hængt på Abdi Ulad noget længere, men søndag var der ikke nok fart i benene.

- Jeg er sikker på, at formen er bedre, end da jeg satte personlig rekord i Barcelona. Så jeg er stadig positiv i forhold til VM, siger han.

- Selv da jeg "gik i stå" løb jeg på en vindblæst dag og på tunge ben snittider, som jeg vil være glad for at løbe på en maraton, så det er helt okay. Og når jeg kan hente ind på Abdi til sidst, så er udholdenheden i orden. Der mangler lidt fart, men jeg var helt klar til 21 kilometer mere, sagde Thijs Nijhuis.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce