Annonce
112

Tre unge dømt efter utallige forbrydelser i hele Midtjylland: Stjal biler for 1,6 millioner kroner på Viborg-egnen

Tre unge mænd er blevet idømt lange ubetingede fængselsstraffe ved Retten i Viborg. Arkivfoto: Morten Pedersen.
I januar sidste år blev en bilforhandler i Hammershøj udsat for et groft indbrud og tyveri af fire biler. Det og meget mere er tre unge mænd nu blevet dømt for.

Viborgegnen: 34 indbrud, 22 forhold af bedrageri, fem tyverier og en lang række andre forbrydelser som er foregået i det meste af det centrale Jylland.

Det er, hvad tre unge mænd på mellem 18 og 23 år var tiltalt for, da de for nylig var stillet for en dommer ved Retten i Viborg.

Ud over de nævnte forhold var de også tiltalt for brandstiftelse, hæleri, hærværk og brud på narko- og færdselslovgivningen. Nogle af de mange forhold blev begået af dem alle tre i forening, nogle af dem var de kun to om, og enkelte var de hver især alene om.

Det drejer sig om 19-årige Frederik Christiansen, 18-årige Chano Eversen og 23-årige Alex Inthanai Sørensen. Ingen af de tre kommer tilsyneladende fra Viborg-egnen, men et par af deres forbrydelser er foregået her i området.

Deres lange synderegister gav dem ubetingede fængselsstraffe på henholdsvis to år og tre måneder, ét år og ni måneder og to år og tre måneder.

Alle forbrydelserne fandt sted i perioden op til midten af januar sidste år, da de alle tre blev varetægtsfængslet og har været det siden.

Annonce

Biler og bedrageri

Natten til 3. januar sidste år brød de tre mænd ind hos en bilforhandler i Hammershøj. Her brød de et nøgleskab op, tog nøgler til nogle af bilerne og formåede at slippe af sted med fire biler af mærkerne Audi, BMW, Volvo og Mercedes.

De fire biler havde en samlet salgsværdi på 1,6 millioner kroner. Alle de tre unge erkendte i retten at have stjålet bilerne fra forhandleren i Hammershøj.

19-årige Frederik Christiansen blev dømt for størstedelen af de mange bedrageriforhold, hvoraf et enkelt var begået i Viborg. I sommeren 2018 "købte" han nemlig en havetraktor af en mand fra byen - han overførte dog bare aldrig de 20.000 kroner, som maskinen kostede. Dette forhold erkendte den 19-årige sig skyldig i.

De tre mænd er på trods af deres unge alder alle sammen tre gange tidligere blevet dømt og straffet for lignende kriminalitet. Den 23-årige Alex Inthanai Sørensen har senest siddet halvandet år i fængsel for indbrud.

Ud over straffesagens og forsvarernes omkostninger skal de tre unge betale i alt knap 170.000 kroner i erstatninger til nogle af dem, deres forbrydelser er gået ud over.

Alle de tre accepterede deres domme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Cafe-foredrag om "De hvide busser"

Danmark For abonnenter

Ikke alt skal gå til ældre, børn og handicappede: Borgmestre vil bruge udlignings-gevinst på skattelettelser

Viborg FF For abonnenter

Et hårdt slag er blevet vendt på hovedet - målmand vil stå endnu skarpere til juli

Annonce