Annonce
Viborg

Tre unge mænd har fået bøder efter fodbold-ballade - flere kan være på vej

Tre VFF-fans har fået bøder efter FC Fredericia-kampen i august. Minimum én bøde mere er desuden på vej. Billedet er fra en superligakamp mod FC Midtjylland i 2016. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen
Sagen om fan-ballade efter 1. divisionskampen mod FC Fredericia er endnu ikke færdigbehandlet - men den er kommet et godt stykke tættere på en afslutning.

Viborg: Tre Viborg FF-fans er blevet sigtet for brud på ordensbekendtgørelsen efter en 1. divisionskamp på Viborg Stadion 21. august - og endnu en sigtelse er på vej, fortæller politikommissær Peter Søndergaard fra lokalpolitiet i Viborg.

- Vi har som minimum endnu en i kikkerten i forhold til en sigtelse. Han er dog ikke kontaktet endnu, siger han.

Fodboldkampen på Energi Viborg Arena var endt 2-2 efter to sene scoringer. Da fans og publikum begyndte at trække ud af stadion, opstod der tumult ved den stadionudgang, hvor gæsternes tilhængere var på vej ind i deres bus.

Her skulle en gruppe VFF-fans ifølge politiet være troppet op for at råbe ad og slås med tilhængerne af modstanderholdet. Det lykkedes dem dog ikke at komme hen til dem. Alligevel har tre unge mænd på henholdsvis 21, 23 og 24 år nu fået bøder for gadeuorden. Alle tre fodboldfans bor i Viborg.

Annonce

Ikke klubbens ansvar

Sager som disse kommer som regel ikke for en dommer, fortæller Peter Søndergaard. Når man erkender sig skyldig i sigtelsen, så får man blot en bøde, og når den er betalt, betragtes sagen som afsluttet.

Efter balladen ved stadion har lokalpolitiet vendt sagerne med Viborg FF. Politikommissæren mener ikke, at det er klubbens ansvar, når der foregår ballade på området uden for stadion.

- Det, der foregår inde på stadion, er i udgangspunktet klubbens ansvar, men i forhold til det, der foregår uden for stadion er udgangspunktet, at klubben ikke kan være ansvarlig. Den kan selvfølgelig kommunikativt tage afstand, og det har den også gjort, siger Peter Søndergaard.

Episoderne uden for Energi Viborg Arena efter Fredericia-kampen danner ifølge politikommissæren ikke grundlag for at tildele de unge mænd karantæne fra danske fodboldstadions - men de unge fans er blevet gjort opmærksom på, at det kan være en konsekvens, hvis noget lignende skulle ske igen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Stafet klar med nye kræfter

Navne

En ildsjæl fylder 75 år

Annonce