Annonce
Sport

Tre Viborg-løbere var med landsholdet i Finland

Christina Shifris var det ene af tre Viborg-løbere, som var med landsholdet i Finland. Arkivfoto: Danni Kristensen
Tre ud af seks ultra-løbere på landsholdets tur til Finland kom fra Viborg Atletik og Motion.

Kokkola: Lørdag den 18. maj var det danske landshold i seks timers ultra, som er en løbedisciplin hvor der løbes en rundstrækning på 800 meter i seks timer.

Blandt de seks udvalgte løbere fra Danmark var Heine Kærsgaard Laursen, Christina Shifris og Kirstine Bach Storgaard, som alle tre hører hjemme i Viborg.

For Heine Kærsgaard Laursen var der tale om landsholdsdebut, og det gik ganske godt. Han lå nemlig i front fra start til slut, og endte med at tage sejren med 75.997 tilbagelagte kilometer.

- Det var en rigtig god oplevelse. Jeg havde et godt løb, hvor jeg var i kontrol hele vejen. Jeg løb mit eget løb, men havde undervejs et rigtigt godt samarbejde med Bouchra Lundgren Eriksen (vinderen på kvindesiden red.). To gange i løbet af de 6 timer fandt vi ind i en god rytme og hjalp dermed hinanden, sagde han om løbet.

Godt og dårligt for Viborg-kvinderne

Mens Heine Kærsgaard Laursen var suveræn på herresiden, var der også succes at finde for kvinderne. Foruden en samlet dansk sejr, blev det også til en individuel tredjeplads til Christina Shifris, som kæmpede sig til podiepladsen efter en hård og varm dag.

- Hvem regner med sol fra en skyfri himmel og 20 grader højt mod nord i Finland? Jeg er bedst i køligt vejr og det var absolut ikke en del af min plan at ramme årets varmeste dag i Finland – eller i hvert fald i Kokkola. Jeg måtte virkeligt kæmpe for at holde mig i gang undervejs og havde da også et enkelt toiletbesøg, hvor jeg mest af alt bare havde lyst til at blive siddende, men sammen kom vi videre og jeg holdt mig i gang lige til det sidste, sagde hun.

Mens Christina Shifris kunne glæde sig over en tredjeplads var det mere skuffende for den sidste viborgenser, Kirstine Bach Storgaard. Hun ramte ikke dagen, men kunne i stedet glæde sig over den flotte holdindsats.

- Vi var afsted som et hold og i stedet for at sætte sig ned og tude over en dårlig dag, var det derfor helt naturligt for mig, at træde til hvor der var brug for det. Jeg havde det ikke godt undervejs, men har før prøvet at kaste op undervejs, så jeg vidste, at hvis jeg fik en pause med mulighed for at få ro på, så skulle jeg nok komme nogenlunde i gang igen, sagde hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lystfiskere ser gerne flere havørne

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Venstresiden og målmand scorer højest

Annonce