Annonce
Debat

Trepas. Fantastiske billeder og spørgsmål

Læserbrev: Lørdagens avis bragte en række fantastiske billeder fra arbejdspladsen Trepas. En arbejdsplads hvor trivsel, arbejde og pædagogik gennem mange år er gået hånd i hånd. En arbejdsplads der i tilsynets rapporter omtales ganske pænt, og en arbejdsplads hvor borgmesteren uddelte en meget velfortjent medalje fra Dronningen til Arne, der netop er med på billedet.

Borgmesteren understregede i sin tale vigtigheden af Arnes (og de andres) arbejde for kommunen og roste i talen stedet samt vigtigheden af sådan en arbejdsplads i Viborg kommune.

Ud over den pædagogiske tilgang og de meningsfulde rigtige arbejdsopgaver har Trepas altid haft en økonomi, der hang sammen. Værkstederne har tjent ind, så både Kløvercaféen (et unikt sted der drives af de udviklingshæmmede selv, med pædagogisk støtte) og Minni Regnskoven i Hald Ege har kunnet klare sig.

Hvad er det der gør dette ikke mere er muligt, hvorfor giver det pludselig underskud? Der skal hentes job i private virksomheder, hvorfor er det ikke godt nok at de private virksomheder får lavet deres arbejde på Trepas?

Hvorfor er det pludselig ikke et rigtigt arbejde, at stå på værkstedet og bøje jern? Hvilke virksomheder er det, der vil "lukke op" for en gruppe udviklingshæmmede, der så skal udføre et job på stedet og i den proces støttes af en pædagog?

Til hvilken løn? Som betales af hvem? Og hvad siger fagforeningerne til det. Tænker at det arbejde, denne gruppe vil kunne udføre i virksomhederne, må der være andre ufaglærte, der så mister, men de kan jo så tilmeldes kurser på Jobigen, og sådan fodrer man koen med sin egen hale.!

For at skære det ud i pap, er vi i LEV Viborg positive over for, at få folk på førtidspension tilbydes et job i den udstrækning, de måtte ønske det. Vi har i LEV de seneste år med rigtigt stor held haft vores KLAP job, hvor udviklingshæmmede førtidspensionister tilbydes arbejde i x antal timer.

Men det har aldrig været meningen, at en styrket indsats for nogle af vores målgrupper får negative konsekvenser for andre.

Vi har i dialogen vedr. omstruktureringerne (nedskæringer?) på Trepas fået af vide: "Det ikke er en spareøvelse", men Kommunen sparer jo mange penge, når en borger får et skånejob - disse penge kunne jo så med fordel bruges til at sikre bedre muligheder for dem, der ikke skal have et skånejob og altså stadig med glæde skal have deres beskæftigelse på Trepas.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Viborg FF parerede for meget i den sidste halve time

Annonce